Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piltti kehitti juhlavuoden ateriat yhteistyössä lapsiperheiden kanssa

Uutiset
Syyskuu 09, 2012

Tänä vuonna 60-vuotisjuhlaansa viettävä Piltti esittelee kaksi erityistä juhlavuoden ateriaa: makaronilaatikon ja perunasose-jauhelihalaatikon. Ne on kehitetty yhteistyössä suomalaisten lapsiperheiden kanssa.

Juhlavuoden aterioiden kehitystyö aloitettiin loppuvuodesta 2011 kysymällä Piltin Makuraadilta suosikkiruokia ja mitä ehdotuksia tai toiveita heillä olisi juhlavuoden aterioiksi. Vastauksia tuli yli 600 ja suosituimmiksi nousivat selkeät ja perinteiset kotiruoat. Jauhelihapohjaisten ruokien lisäksi juhlavuoden makumaailmaan ehdotettiin perisuomalaisia raaka-aineita kuten poroa, lanttua ja puolukkaa. Piltin Makuraati koostuu suomalaisista lapsiperheistä, joilla on mahdollisuus osallistua Piltin tuotekehitykseen. Tällä hetkellä raadissa on yli 4 000 maistelijaa.

Piltin tuotekehityksen tehtäväksi tuli sovittaa yhteen makuraatilaisten ideat ja viralliset ravitsemussuositukset. Niin syntyivät ensimmäiset koe-erät perunasose-jauheliha- ja makaronilaatikosta, jotka lähetettiin 200 makuraatilaiselle kotiin maisteltavaksi alkuvuodesta. Keväällä 2012 ryhmä makuraatilaisia kutsuttiin vielä tutustumaan Turun lastenruokatehtaaseen ja maistamaan palautteen perusteella paranneltuja reseptejä.

Syyskuussa 2012 Piltti esittelee ylpeänä ensimmäiset Makuraadin kanssa yhteistyössä kehitetyt lastenruoka-ateriat. Perunasose-jauheliha- ja makaronilaatikko sopivat tarjottavaksi 12 kuukauden iästä alkaen.

- Lastenruokien kehitys on tarkkaa puuhaa. Pieni lapsi syö määrällisesti vähän, jolloin ruoan on oltava ravitsevaa ja terveellistä. Luonnollisesti ruoan pitää myös maistua hyvältä. Maun arvioinnissa Piltin pienet makuraatilaiset ovat korvaamaton apu. Onnistunut lastenruokaresepti yhdistääkin aikuisten ja lasten intressit ruoan terveellisen tasapainoisesta koostumuksesta ja maistuvuudesta, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Päivi Pätsi Suomen Nestléltä.

Juhlavuoden maut syntyvät parhaista raaka-aineista

Puhtaat ja turvalliset raaka-aineet ovat lastenruokien valmistuksen lähtökohta. Valtaosa Piltin raaka-aineista tulee Suomesta tai muista Pohjoismaista. Sopimustilaviljelijät Suomessa tuottavat muun muassa porkkanaa, hernettä ja perunaa, jotka kaikki voidaan jäljittää pellolle asti.

- Vain murto-osa vapailla markkinoilla olevista raaka-aineista on laadultaan tarpeeksi hyvää Piltti-purkkiin. Raaka-aineet tutkitaan tarkasti esimerkiksi kasvinsuojeluaine-, raskasmetalli- ja hometoksiinijäämien varalta, tehdaspäällikkö Patrik Lindholm Suomen Nestlén Turun lastenruokatehtaalta kertoo.

Juhlavuoden ateriat syntyvät yksinkertaisista, pienille mieluisista, lempeistä mauista kuten jauhelihasta, makaronista ja perunasta. Piltin perunasose-jauhelihalaatikkoon uudenlaista makua tuo puolestaan bataatti.

- Pitkän ja monivaiheisen tuotekehitysprosessin tavoitteena on luoda kuluttajille mieluisia tuotteita. Raaka-aineiden kotimaisuus on vanhemmille tärkeää, mikä nousi vahvasti esille jo juhlavuoden aterioiden ideointivaiheessa, Päivi Pätsi kertoo.

Piltin Juhlavuoden ateriat ovat saatavilla lokakuusta alkaen hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoissa. Juhlavuoden aterioiden suositushinta on n. 1,20 €.

Lisätietoja

Tuotepäällikkö Päivi Pätsi, Suomen Nestlé lastenruoat p. 040 548 5871 tai [email protected]

Viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, p. 050 348 5620 tai [email protected]

Kuluttajatiedustelut:
Suomen Nestlén kuluttajapalvelu 0800 0 6161 tai [email protected]

Tuotekuvat liitteenä sekä ladattavissa kuvapankista http://lipas.artstudio.fi/nestle/

www.pilttipiiri.fi

www.facebook.com/pilttipiiri

Article Type