Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pingviini selvitti: Tässä ovat viralliset suomalaiset kesäklassikot

Uutiset
Turenki,
Kesäkuu 08, 2015

Taloustutkimuksen toteuttamassa 1018 haastattelun tutkimuksessa vastaajia pyydettiin nimeämään vähintään viisi asiaa, jotka ovat heidän mielestään suomalaisia kesäklassikoita – siis paikkoja, tunnelmia, esineitä, nähtävyyksiä, elämyksiä, tekemistä, makuja tai muita asioita, jotka kuuluvat olennaisesti suomalaiseen kesään.

Jäätelö on nuorten ykkönen, kesämökki ja sauna kärkisijoilla erityisesti pk-seudulla

Kesämökki on suomalaisten kesäklassikoiden ykkönen. Joka kolmas (32 %) vastaaja listaa sen klassikoiden joukkoon, ja Helsingin ja Uudenmaan alueen vastaajista mökkeilyn nimeää kesäklassikoksi peräti 43 %. Ykkössija tosin vaihtelee jonkin verran ikäryhmittäin: 15–34-vuotiaiden kesäklassikkolistoilta löytyy kaikista useimmin jäätelö.

Saunan ja saunomisen tuo kesäklassikkona esiin joka neljäs vastaaja (27 %). Myös saunominen tulee mieleen muita useammin pääkaupunkiseudun suunnalla asuville. Ikäryhmistä sen nostavat esiin erityisesti 25–49-vuotiaat.

Herkut tuovat kesäfiilistä lapsiperheille, matkustelu iäkkäämmille ja sinkuille

Herkuista kesäklassikoiden kymmenen kärkeen nousevat grilliruoka, jäätelö ja mansikat. Makeat kesäsapuskat tuovat kesäfiilistä erityisesti lapsiperhetalouksissa asuville vastaajille: jäätelön mainitsee 35 % ja mansikat 20 % lapsiperhevastaajista. Ehkä hieman yllättäen miehet ja naiset nimeävät grillaamisen ja makkaran kesäklassikoiksi lähes yhtä usein.

Kesäpuuhista uiminen kuuluu kesäklassikoiden kärkijoukkoon – tosin se tulee mieleen huomattavasti useammin naisille (31 %) kuin miehille (17 %). Myös matkustelu ja retkeily nousevat listalla korkealle. Sen mieltävät kesäklassikoksi muita useammin sinkkutalouksissa elävät sekä yli 64-vuotiaat.

10 Kesäklassikko-jäätelöannosta Akseli Herlevin tapaan

80-vuotissynttärilahjakseen Pingviini toivoi veikeää meininkiä ja nokan makeaksi. Kokkikamu Akseli Herlevi kutsuttiin hätiin, ja tämä loihti Pingviinille kymmenen kekseliästä, suomalaisiin kesäklassikoihin pohjautuvaa jäätelöannosta. Annoksista löytyy kesäklassikoita myös kärkikymmenikön ulkopuolelta: oman jäätelötulkintansa ovat saaneet mm. saaristo, Yyteri, festarit ja yötön yö.

Liitteenä: Kesäklassikkojen top 10 -lista sekä osa Kesäklassikko-annoskuvista.

Akselin reseptit ja annoskuvat ovat vapaasti julkaistavissa, ja ne voi ladata täältä:
https://www.dropbox.com/sh/6u4soownuyomkhx/AABXAKvPkkRuQhzEKeGjoYS4a?dl=0

Suomen Nestlén uutuusjäätelöt kesällä 2015: http://www.mynewsdesk.com/fi/nestle-nordic/pressreleases/raikasta-jaeaeteloekesaeae-suomen-nestlen-uutuuksissa-maistuvat-jogurtti-ja-hedelmaet-1134909

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, Suomen Nestlé, [email protected] tai p. 050 348 5620

Article Type