Sort by
Sort by

Suomen Nestlé uusii Itämeri-sitoumuksensa syventääkseen uudistavan viljelyn edistämistyötä

Uutiset

Suomen Nestlé jatkaa vuonna 2021 aloittamaansa uudistavan viljelyn edistämistyötä Suomessa ja samanaikaisesti yritys lanseeraa markkinoille tuotteita, joiden raaka-aineet on viljelty uudistavan viljelyn menetelmillä.

Suomen Nestlé antaa Baltic Sea Action Groupille (BSAG) uuden Itämeri-sitoumuksen vuosille 2024-2026. Itämeri-sitoumuksellaan Nestlé syventää BSAG:n kanssa jo käynnistämäänsä uudistavan viljelyn työtä Suomessa. Sitoumus painottuu Carbon Action -alustan yhteistyöhön.

Yhteistyön puitteissa Nestlé tukee ja kannustaa Suomessa käyttämänsä perunan, porkkanan, palsternakan ja sipulin viljelijöitä toimintansa jatkuvaan parantamiseen uudistavassa viljelyssä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vuonna 2021 aloitettuja viljelijävalmennuksia jatketaan, ja viljelijöiden kanssa tehtävää kehitystyötä viedään eteenpäin. Nestlé tavoittelee sitä, että kaikki ohjelmassa mukana olevat perunan, porkkanan, palsternakan ja sipulin viljelijät saavuttavat yhdessä BSAG:n kanssa määrittelemiensä kriteerien perusteella edistyneen tason uudistavassa viljelyssä.

”Jokaisella tilalla ja viljelykasvilla on yksilölliset tarpeensa, jotka tulee ottaa huomioon koulutuksessa. Lisäksi haastavat kasvuolosuhteet viime vuosina ovat korostaneet tilannetajuisuuden tärkeyttä. Kaikki ei siis aina mene niin kuin suunnittelee, mutta tärkeintä on kulkea kohti sitä omaa tavoitettaan”, kertoo BSAG:n erityisasiantuntija Tanya Santalahti. ”Uudistava viljely on matka, joka vaatii pitkäaikaista sitoutumista viljelijöiltä, ja on todella hienoa, että Nestlé kulkee sitä viljelijöiden rinnalla tukien ja kannustaen.” jatkaa Santalahti.

Sitoumuksessa edistymisestä kertoo se, että Nestlé on nyt kehittämässä tuotteita, joiden raaka-aineet on viljelty tiloilla, joilla on siirrytty käyttämään uudistavan viljelyn menetelmiä. Ensimmäiset näistä PILTTI-tuotteista tuodaan markkinoille jo vuoden 2024 aikana.

”Tämä tapahtuu vuoden loppupuolella,” kertoo Nestlén lastenruokatiimin markkinointijohtaja Pia Sippel. ”Työtä jatketaan niin, että Turun lastenruokatehtaamme käyttämästä kotimaisesta perunasta, porkkanasta, palsternakasta ja sipulista kaikki on viljelty uudistavan viljelyn menetelmiä käyttäen vuoden 2026 loppuun mennessä,” Sippel täydentää.

Sitoumuksen myötä Nestlé jatkaa Carbon Action -alustan yritysverkostossa, joka mahdollistaa ruokaketjun toimijoiden yhteistyön ja oman toiminnan kehittämisen uudistavan viljelyn edistämiseksi.

”Nestlén tavoitteena on olla uudistamassa ruokajärjestelmää. Todellinen muutos edellyttää kuitenkin sitä, että kaikki toimijat osallistuvat toimintaan, ja tekevät yhteistyötä ruokaketjun kaikissa vaiheissa. Yksin emme tässä onnistu”, toteaa Suomen Nestlén viestintäpäällikkö Nina Hannola.

Nestlé on maailman suurin elintarvikeyritys, joka toimii yli 180 maassa. Suomessa yrityksellä on kaksi tehdasta, PILTTI- lastenruokatehdas Turussa ja Puljonki-liemi- ja kastiketehdas Juuassa. Nestlé on sitoutunut puolittamaan kasvihuonepäästönsä vuoteen 2030 mennessä, ja saavuttamaan nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä. Tärkeä osa tässä tavoitteessa onnistumista on edistää uudistavaa viljelyä maailmanlaajuisesti ja laajassa mittakaavassa. Nestlé sitoutuu hankkimaan viidesosan tärkeimmistä raaka-aineistaan uudistavan viljelyn kautta vuoteen 2025 mennessä, ja puolet niistä vuoteen 2030 mennessä. Lue lisää: nestle.fi

Baltic Sea Action Group (BSAG, Elävä Itämeri säätiö) on vuonna 2008 perustettu voittoa tavoittelematon säätiö. BSAG työskentelee Itämeren ekologisen tasapainon saavuttamiseksi nopeuttamalla keskeisiä pelastustoimia. Tällä hetkellä BSAG toimii erityisesti uudistavan maatalouden ja vastuullisen merenkulun edistämiseksi, sekä meriluonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi. Lue lisää: bsag.fi, carbonaction.fi.