Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Suomen Nestlén asiantuntija Elintarvikepäivässä: Yhteistyö auttaa elintarvikepetosten torjunnassa

Uutiset
Toukokuu 15, 2017

Elintarvikeketjun toimijoiden yhteistyö ja valppaus auttaa torjumaan elintarvikepetoksia. Elintarvikepetokset ovat maailmanlaajuisesti jo niin merkittävä asia, että tarvitaan monentasoista yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Näin sanoi Suomen Nestlén johtava elintarvikelainsäädännön asiantuntija Ulla Luhtasela puhuessaan Elintarvikepäivässä tiistaina Helsingissä.

Luhtasela kertoi, että elintarvikepetokset ovat globaalia toimintaa ja arvioiden mukaan niiden suuruus on vuosittain useita miljardeja euroja (1).

Luhtasela korosti, että suomalaiset kuluttajat voivat luottaa siihen, että valtaosa yrityksistä toimii rehellisesti: ruoka on turvallista ja laadukasta.

- Suomessa tilanne on hyvä, koska toimitusketjut ovat lyhyitä ja yhteistyötä tehdään tuttujen raaka-ainetoimittajien kanssa. Oman tuotteen raaka-aineiden toimittajien tunteminen on yksi tärkeimmistä keinoista ehkäistä elintarvikepetoksia, Luhtasela sanoi.

Nestlé haluaa kannustaa yhteistyökumppaneita ja koko elintarvikeketjua valppauteen. Nestlé on laatinut opaskirjan siitä, kuinka petosten riskiä voi pienentää. Opaskirjan voi ladata itselleen täältä: http://bit.ly/2pB0mOx

Maailman suurimpana elintarvikeyrityksenä Nestléllä on laajaa toimintaa elintarvikepetosten ehkäisemiseksi. Vain luotettavat toimijat voivat päästä raaka-ainetoimittajiksi Nestlélle. Uusien toimijoiden on läpäistävä monta testiä ja raaka-ainetoimittajiin ollaan säännöllisesti yhteydessä ja myös tarkastuksia tiloilla tehdään säännöllisesti.

Lisätiedot: Suomen Nestlén johtava elintarvikelainsäädännön asiantuntija Ulla Luhtasela: 010 3951 483

[1] Lähde: Europol, Operation Opson
Article Type