Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tutkimus: 60 % suomalaisista nauttii jäätelöä kesällä vähintään kerran viikossa

Uutiset
Espoo,
Kesäkuu 26, 2013

Tutkimus sen taas todisti – jäätelö kuuluu Suomen kesään! Suomen Nestlén TNS Gallupilla teettämä kysely kertoo, millaisia jäätelöihmisiä suomalaiset ovat ja mitkä ovat suosituimmat tavat syödä jäätelöä.

Pakastealtaan tuutit, puikot ja jäätelöpaketit, kioskin klassikkomaut, kotitekoiset jäätelöt, paletat ja sorbetit, tai vaikkapa blogihitiksi noussut jäädytetty banaani jäätelönä… Tyyli on vapaa, mutta kesäaikaan joka kolmas suomalainen nauttii jäätelöä useamman kerran viikossa. Tyypillisimmin jäätelöä syödään jäätelökioskilla, yhdessä läheisten kanssa, jälkiruoaksi tai kotona sohvan nurkassa. Lisäksi joka kolmas kertoo syövänsä jäätelöä ollessaan kuumissaan, joka neljäs välipalaksi ja joka kymmenes saunan päälle. Muisteleepa 19 % vastaajista myös joskus syöneensä jäätelöpaketin yksin yhdellä kertaa.

Katukuvaan ilmestyvät jäätelökioskit ovat varma kesän merkki, ja 37 % suomalaisista nauttiikin jäätelönsä mieluiten juuri irtojäätelönä. Kaikista suosituin jäätelömuoto on kuitenkin kotipakkaus, josta herkku kauhotaan erilliseen astiaan – yli puolet suomalaisista pitää tätä parhaana tapana nauttia jäätelöä. Joka neljäs taas arvostaa jäätelöä erityisesti leivonnaisten lisukkeena. Myös jäätelötuutti on monen suosikki (48 %) ja joka kymmenes lusikoi jäätelönsä mieluiten sellaisenaan suoraan purkista suuhun.

Tyylejä ja tilanteita jäätelön nauttimiseen on monia aina arkisesta välipalasta ylelliseen hemmotteluun ja juhlahetkiin. Samalla ihmiset suhtautuvat syömiseensä yhä yksilöllisemmin, ja myös raaka-ainepuolella erilaisille vaihtoehdoille tuntuu olevan kysyntää. Me olemme vastanneet kuluttajien toiveisiin esimerkiksi tuomalla kauppoihin Pingviini-maitojäätelön ja kioskeille Mövenpick-jugurttijäätelön, markkinointipäällikkö Minna Brunberg Suomen Nestléltä kommentoi.

Jäätelö sopii herkutteluhetkiin

Jäätelö on suosituin herkuttelutuote heti suklaan tai makeisten jälkeen. Yli puolet ajattelee jäätelön olevan terveellinen vaihtoehto herkutteluun, ja 77 % on samaa tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että jäätelöä saa syödä muulloinkin kuin karkkipäivinä.

Tämä on meille tuttu tulos aiemmista kuluttajatutkimuksistamme. Vaikka jäätelö on herkuttelutuote, se mielletään ravitsevammaksi kuin monet muut herkut. Suomalaisilla on kiitettävästi tietoa jäätelön ravintosisällöstä, ja esimerkiksi maidon arvokkaat ravintoaineet mm. kalsium ja maitoproteiini tunnetaan hyvin, Brunberg jatkaa.

Kysyttäessä mieluisinta jälkiruokaa 41 % suomalaisista valitsee jäätelön – yhtä suosittuja ovat vain marjat, hedelmät tai pähkinät. 85 % suomalaisista pitää jäätelöä kätevänä vierasvarana, ja joka toisella suomalaisella on jäätelöä pakastimessaan aina tai lähes aina.

Tutkimustulokset ovat peräisin välipaloihin, herkutteluun ja jäätelöön liittyvästä tutkimuksesta, jonka Suomen Nestlé teetti TNS Gallup Oy:llä helmikuussa 2013. Tutkimusaineisto edustaa maamme 15–74-vuotiasta väestöä (pl. Ahvenanmaan maakunta). Yhteensä tehtiin 1157 haastattelua. Tilastollinen virhemarginaali on 2,6 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisätietoja

Markkinointipäällikkö Minna Brunberg, Suomen Nestlé, [email protected] tai p. 0400 777 396

Viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, Suomen Nestlé, [email protected] tai p. 050 348 5620

Article Type