Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tutkimus: Näin laihdutat kadottamatta lihaksia

Uutiset
Espoo,
Huhtikuu 02, 2015

Ylipaino ja lihaskato ovat erityisesti eläkeikäisille kasvava ongelma. Senioreiden onkin pääsiäispöydän hiilihydraattipitoisten herkkujen äärellä tärkeää huolehtia riittävästä proteiininsaannista.

Pelkkä ravinnon energiamäärän vähentäminen laihduttaessa voi aiheuttaa lihaskatoa. Nestlén tutkimuskeskuksen (NRC) uusi tutkimus todistaa ensimmäisen kerran, että tasainen proteiinin saanti päivittäin auttaa kiihdyttämään lihaskasvua (lihasproteiinisynteesiä) myös dieetin aikana. Tutkimus on julkaistu American Journal of Physiology - Endocrinology and Metabolism-lehdessä.

Nestlén tutkimuksessa tarkkailtiin kahta ylipainoisista 65-vuotiaista miehistä koottua ryhmää kahden viikon ajan. Nestlén kansainvälinen tutkijaryhmä havaitsi, että molemmat ryhmät onnistuivat laihduttamaan, mutta tasaisesti proteiinia syöneillä lihasmassan muodostuminen jatkui tasaisemmin kuin vähemmän proteiinia nauttineella ryhmällä. Tutkijat havaitsivat lisäksi, että riittävä proteiinimäärä yhdistettynä lihaskuntoharjoitteluun dieetin aikana takasi, että lihaskasvu jatkui dieetin aikana lähes samalla lailla kuin ennen dieettiä.

Lihasten heikentyminen on yhteydessä lisääntyneeseen vammautumiseen tai jopa kuoleman riskiin. Nestlén tutkimusryhmän mukaan tutkimustulokset voivat auttaa suunnittelemaan liikunta- ja ravitsemusohjeita ikäihmisille, joille lihasten heikentyminen on huomattava riski laihduttaessa.

Nestléllä on laaja tutkimus- ja tuotekehitysyksiköiden verkosto (34 keskusta). Nämä tutkimus-, kehitys- ja teknologiakeskukset sekä paikalliset tuotekehitysosastot työllistävät yli 5 000 henkilöä. Nestlé käyttää tutkimus- ja kehitystyöhön vuosittain reilut 1,3 miljardia euroa, mikä on enemmän kuin mikään muu elintarvikealan yritys.

Lisätietoja:

http://ajpendo.physiology.org/content/early/2015/03/02/ajpendo.00550.2014

http://www.nestle.com/media/news/nestle-research-lose-fat-keep-muscle

Viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, Suomen Nestlé, [email protected]

Article Type