Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tutkimus paljastaa: Kokkaava lapsi syö enemmän kasviksia

Uutiset
Huhtikuu 17, 2014

Lapset, jotka osallistuvat ruoanlaittoon, syövät huomattavasti enemmän kasviksia kuin ne, jotka eivät osallistu aterian valmistukseen. Tämä selviää Nestlén teettämästä tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin lasten ruokailutottumuksia ja osallistumista ruoanlaittoon.

“Osallistuminen ruoanlaittoon auttaa lapsia omaksumaan terveellisiä ruokailutottumuksia. Tutkimuksen perusteella lapset söivät paremmin ja suurempia annoksia etenkin kasviksia, kun he osallistuivat aterian valmistukseen”, kertoo johtaja, Klazine van der Horst Nestlén tutkimuskeskukseesta.

Tutkimus toteutettiin Nestlén kansainvälisessä tutkimuskeskuksessa Sveitsin Lausannessa, ja tulokset julkaistiin ensimmäisenä kansainvälisessä Appetite-tiedejulkaisussa. Tutkimukseen osallistui 47 vanhempaa 6-10 -vuotiaiden lastensa kanssa. Lapset ja vanhemmat valmistivat yhteisen aterian erilaisista aineksista kuten kanasta, salaatista, kukkakaalista ja pastasta. Puolet lapsista otettiin mukaan ruoanlaittoon vanhempiensa avuksi kokoamaan salaattia ja auttamaan kanan valmistuksessa, kun taas toisen tutkimusryhmän vanhemmat valmistivat aterian ilman lasten apua.

Tutkimuksesta käy ilmi, että vanhempiensa kanssa ruokaa valmistaneet lapset söivät lähes 76 % enemmän salaattia ja 27 % enemmän kanaa kuin vertailuryhmä.

Parantuneen ravitsemuksen lisäksi koko perhe hyötyy yhdessä vietetystä ajasta. Perheen kesken kokkaaminen sai lapset tuntemaan itsensä ylpeiksi ja se lisäsi kaikkien perheenjäsenten myönteisiä tunteita. Lapset, jotka auttoivat ruoanlaitossa, viettivät vertailuryhmää kauemmin aikaa ruokapöydässä ja nauttivat ruokailusta enemmän.

Tutkimuksen toteuttanut Nestlén tutkimuskeskus (Nestlé Research Centre, NRC) on yksi Nestlé-konsernin 34 tutkimuskeskuksesta ympäri maailmaa. NRC julkaisee noin 200 tutkimusta vuosittain koskien ravitsemusta, terveyttä ja ruoankäytön vaikutuksia.

Nestléllä on elintarviketeollisuuden laajin tutkimus- ja tuotekehitysyksiköiden verkosto maailmassa. Tutkimus-, kehitys- ja teknologiakeskukset sekä paikalliset tuotekehitysosastot työllistävät yhteensä yli 5 000 henkilöä.  Nestlé käyttää tutkimus- ja kehitystyöhön vuosittain reilut 1,3 miljardia euroa, mikä on enemmän kuin mikään muu elintarvikealan yritys.

Lisätietoja medialle

Viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, p. 050 348 5620 tai [email protected]

Article Type