Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uudenlainen marjainen tyynymuro on maistuvaa täysjyvää

Uutiset
Espoo,
Maaliskuu 25, 2014

Runsaskuituinen täysjyvämuro Shredded Wheat nyt Suomen-markkinoille

Nestlén Shredded Wheat on uudenlainen runsaskuituinen aamiaismuro, jossa kuitupitoisen tyynyn sisälle kätkeytyy raikkaan marjainen sydän. Muroissa käytetyt marjat ovat vadelmaa, mansikkaa ja karpaloa. Tyynyt sisältävät 67 % täysjyvää. Marjasekoitus antaa näille runsaasti kuitua sisältävälle murolle herkullisen, raikkaan maun.

”Shredded Wheat -muroja voi nauttia oman maun mukaan esimerkiksi maidon tai jogurtin kera, mutta maistuvan marjaisia tyynyjä voi syödä myös sellaisenaan. Lisäksi murot kulkevat kätevästi mukana pienessä pussissa ja toimivat nopeana ja ravitsevana välipalana”, kertoo Paavo Tapio, joka vastaa Nestlén murojen myynnistä Suomessa.

Runsaskuituinen, täysjyvää sisältävä Shredded Wheat on saavuttanut suuren suosion erityisesti Britanniassa. Sen ennakoidaan löytävän tiensä myös lukuisten terveystietoisten suomalaiskuluttajien aamupalapöytään, onhan täysjyvän merkitys noussut esille myös tuoreissa ravitsemussuosituksissa.

Ravitsemussuositusten mukaan ravintokuitua tulisi saada vähintään 25–35 grammaa päivässä. Suosituksissa todetaan, että täysjyväviljavalmisteissa on runsaasti kuitua ja että täysjyväviljan ravintoainetiheys on suurempi kuin valkoisen viljan. Täysjyvävalmisteissa on myös vähemmän energiaa kuin valkoisesta viljasta valmistetuissa elintarvikkeissa. Suosituksissa kehotetaankin kuluttajia vaihtamaan vaaleat viljavalmisteet täysjyvään energiatasapainon ja terveyden edistämiseksi.

Maku ja ravintoarvot ovat keskeisiä kriteerejä Nestlén kehittäessä uusia tuotteita. Ravitsemuksen parantaminen sekä terveyden ja hyvinvoinnin lisääminen ovat Nestlén maailmanlaajuinen strategia. Nestlé kehittää jatkuvasti tuotteitaan, jotta niistä tulisi entistä ravitsevampia ilman, että kuluttajat menettäisivät herkullista makua.

Runsaskuituiset Shredded Wheat -murot ovat saatavilla kaupoissa huhtikuusta 2014 alkaen.

Tuoreet ravitsemussuositukset & täysjyvä
• Viljavalmisteiden suositeltava päivittäinen käyttömäärä on noin 6 annosta naisille ja noin 9 annosta miehille.
• Vähintään puolet käytetystä määrästä tulisi olla täysjyväviljaa.
• Täysjyväviljavalmisteista tulisi suosia vähemmän suolaa sisältäviä vaihtoehtoja.

Lisätietoja medialle antaa viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, p. 050 348 5620, [email protected]

Kuluttajatiedustelut: Suomen Nestlén kuluttajapalvelu 0800 0 6161 tai [email protected]

Tuotekuvat ladattavissa kuvapankista http://lipas.artstudio.fi/nestle/

Article Type