Sort by
Sort by

Uudet Piltti-kastikkeet tuovat helpotuksen lapsiperheiden ruokailuhaasteisiin

Piltti
Uutiset

Piltti kasvaa vauvasta leikki-ikäiseksi tuodessaan markkinoille yli kaksivuotiaiden kehitysvaiheeseen sopivan Piltti-kastikeperheen, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty. Kastikkeiden kehitettämisessä on huomioitu lastenruokalainsäädäntö, pienten lasten ravinnontarpeet, taaperoiden aistikokemukset ja makumaailman laajentaminen.

Piltti-kastikkeet tuovat helpotusta aikuisten paineisiin tarjota pienille lapsille ravitsemuksellisesti laadukasta, nopeasti tarjolle saatavaa ruokaa. Monesti lasten ruokavalion laatu heikkenee heidän siirtyessään syömään samaa ruokaa muun perheen kanssa; kasvisten määrä ruokavaliossa vähenee, suolan ja sokerin määrät kasvavat ja rasvan laatu heikkenee. Piltti-kastikkeiden avulla on helppo lisätä lapsen kasvisten syöntiä, sillä yksi kastikepurkki sisältää 30% päivän kasvissuosituksesta. Suolaa Piltti-kastikkeissa on vain vähän. Kastikkeet ovat sopivia niin haarukalla syömiseen kuin sormiruokailuun, kannustaen lapsia tutustumaan ruokaan kaikilla aisteilla. Kastikeperhe vie taaperot pehmeästi myös laajempaan makumaailmaan. Makuvaihtoehtoina ovat aikuista makumaailmaa jäljittävät Aasialainen kana-kookos -kastike, Texmex kasvis-liha -kastike ja Italialainen Bolognese -kastike. Piltin pienet makuraatilaiset ovat testanneet tuotteet ja havainneet ne maistuviksi.

”Olemme korona-ajan etätöiden, etäkoulun ja lasten kotihoidon johdosta painineet mieheni kanssa lukuisia kertoja lasten lounasruokailujen kanssa, enkä ole ollut tämän haasteen kanssa yksin. Moni tuttavani, jolla on myös päiväkoti-ikäisiä lapsia, koki saman. Ajatus vähän vanhemmille lapsille suunnatuista valmiista ja ravitsevista ruokaratkaisuista syntyi viime kevään kiirepäivien keskellä”, Piltin markkinointipäällikkö Pia Sippel kuvasi Piltti-kastikeperheen syntyä.

Piltti-kastikkeiden etäkokkaustilaisuuten osallistunut näyttelijä Ernest Lawson kuvaa perheensä ruoanlaittoa: ”Lasten ruokailu voi olla tosi kiva yhteinen hetki! Kun lapsi pääsee tasonsa mukaisesti auttamaan, on syömään alettaessa jo valmiiksi positiivinen vire. Piltti-kastikkeet ovat kiireisen vanhemman unelma! Ne on helppo ja nopea valmistaa, aterian saa valmiiksi 15 minuutissa. Kastikkeet voi tarjoilla tuttujen lisukkeiden, kuten perunan, riisin tai pastan kanssa. Arjen keskellä on mahtavaa, että voi tarjota kastikkeita, jotka ovat lapsen mieleen, ja josta saa runsaasti kasviksia. Lisäksi niitä voi hyödyntää monella tavalla: välillä niitä syödään sellaisenaan lisukkeen kanssa, välillä kastikkeilla täytetään tacoja tai tehdään lämpimiä voileipiä. Meidän keittiössä on aina kokeiltu!”

Tilaisuudessa mukana ollut Sydänliiton lapsiperheasiantuntija Anne Kuusisto kertoi, että ruokarohkeus kasvaa lapsilla parhaiten, kun saa olla tärkeässä roolissa vanhempien apuna keittiöhommissa. Kasvikset maistuvat paremmin yleensä sormipaloina ja selkeinä omina makuinaan, ei niinkään sekasalaateissa. Kehuja ja kannustusta kannattaa viljellä paljon pienille kokeille. Sydänliiton Neuvokas perheen sivuilta löytyy paljon vinkkejä esimerkiksi siihen, miten harjoitella, jos lapsi on valikoiva ruokailija.

Piltti-kastikkeiden raaka-aineet ovat lastenruokalaatuisia, jolloin niiden laatua valvotaan erityisen tarkasti viljelystä purkkiin asti. Näin on kaikkien Piltti-tuotteiden kohdalla, jotka valmistetaan laadukkaista raaka-aineista pienten lasten ravinnontarpeet huomioiden.

Piltti-kastikkeet valmistetaan Turussa Nestlén tehtaalla, jossa tuotannon ympäristökuormaa vähennetään jatkuvasti. Käytämme tuotannossa 100% uusiutuvaa energiaa. Tehtaalla on käytössä hiilineutraali jätehuoltopalvelu eikä siellä synny lainkaan kaatopaikkajätettä. Piltti-kastikkeiden lasipurkit ja metallikannet ovat 100% kierrätettävää materiaalia.