Sort by
Sort by

Zoégas Joulukahvi 2023 tukee tänä talvena koululaisia

Tämän vuoden Zoégas-joulukahvi on ylellinen tummapaahtoinen sekoitus, joka on valmistettu korkealaatuisista Arabica-kahvipavuista. Sitä myydään rajoitettu erä ja se on saatavilla hyvin varustetuista kaupoista lokakuun alkupuolelta alkaen.
Zoégas Joulukahvi 2023
Uutiset

Zoégasin joulukahvi vuosimallia 2023 on ainutlaatuinen kahvisekoitus, joka on paahdettu sekä jauhettu huolellisesti rajoitettua eräämme varten. Tässä tummapaahtoisessa kahvisekoituksessa käytetään Ugandan Rwenzorin alueen nimikkokahvipapua, joka on yhdistetty brasilialaisiin ja etiopilaisiin kahvipapuihin.

Joulukahvi sisältää tällä kertaa mandariinin ja viikunan vivahteita, mikä antaa mukavan tasapainon hedelmäisyyden ja makeuden välille - hieman kirpeän jälkimaun kanssa, kertoo Suomen Nestlén kahviliiketoimintapäällikkö Juliaana Leppänen.

Konseptin ideana on, että lapset oppivat hoitamaan tilaa ja saavat samalla koulutusta ravitsemukseen sekä ruoanlaittoon. Hankkeen myötä ruoan saatavuus paranee, mikä antaa yhä useammalle lapselle mahdollisuuden mennä kouluun, Leppänen jatkaa.


Perusajatuksena on, että työskentelemme pitkäjänteisesti vastuullisuuden eteen kahvin koko arvoketjussa pavusta kuppiin.

Tukea Ugandan koululaisille

Zoégas investoi vuosittain joulukahvinsa nimikkokahvipavun alkuperämaassa kestävyyshankkeisiin. Tänä vuonna Zoégas on päättänyt tukea Rwenzorin alueen kahvinviljelijöiden kouluikäisiä lapsia konseptilla, jossa koululaiset voivat kasvattaa itse vihanneksia ja hedelmiä kotonaan. Paikallisella koululla on ollut haasteita kouluruokailun järjestämisessä, minkä vuoksi osa oppilaista ei ole voinut osallistua tunneille. Konsepti on tästä syystä tärkeä osa oppilaiden koulunkäynnin mahdollistamisessa.

Rwenzorin alueen koulun valinta ei kuitenkaan ollut sattumaa. Zoégas on aiemmin tukenut samaa koulua, tällöin kunnostamalla käymälöitä ja saniteettitiloja.

Perinteisesti Zoégasin joulukahvi on saanut myös oman pakkauksensa. Tänä vuonna suunnittelun takana on kuvittaja Björn Rudnert, joka on toteutuksellaan ammentanut inspiraatiota Itä-Afrikasta sekä Coffee by Women-ohjelmastamme.

Joulukahvi on huolellisesti tummapaahdettu Zoégasin paahtimolla Ruotsin Helsingborgissa, ja sitä on saatavilla rajoitetun ajan myymälöistä viikosta 41 alkaen sekä kokonaisina papuina että jauhettuna kahvina.

Lue lisää Zoégas- kahvin vastuullisuushankkeista täältä.