Sort by
Sort by

Puljonki Oy ja Nevel toteuttavat biokaasupohjaisen kiertotalousratkaisun, joka tähtää hiilijalanjäljen pienentämiseen

Puljonki Oy ja Nevel toteuttavat biokaasupohjaisen kiertotalousratkaisun, joka tähtää hiilijalanjäljen pienentämiseen
Uutiset

Nevel on solminut yhteistyösopimuksen ravintolakastikkeita ja liemiä valmistavan Puljonki Oy:n sivutuotteiden käsittelystä ja höyryn tuotannosta. Nevel rakentaa Puljongin Pohjois-Karjalan Juuassa sijaitsevan tehtaan yhteyteen biokaasulaitoksen, jossa kaikki Puljongin prosesseissa syntyvä orgaaninen jäte muutetaan biokaasuksi. Hanke on saanut investointitukea työ- ja elinkeinoministeriöltä.
 

Ratkaisulla korvataan fossiilisen nestekaasun käyttöä. Lisäksi biokaasulaitoksen sivutuotteita voidaan hyödyntää paikallisen maatalouden lannoitteina. Nevel vastaa laitoksen rakentamisesta, operoinnista ja ylläpidosta pitkäaikaisella sopimuksella. Laitos on suunniteltu otettavan käyttöön vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon aikana.

”Nevelin tavoitteena on luoda yhdessä asiakkaidemme kanssa kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja, joilla vauhditamme siirtymää kiertotalouteen ja hiilineutraaliuteen kustannustehokkaasti. Puljongin hanke on malliesimerkki kiertotalousratkaisusta, joka mahdollistaa teollisuudessa syntyvän hukan lähes täyden hyödyntämisen”, kertoo Nevelin myyntipäällikkö Andrej Solovian.

Yhteistyö edistää Puljongin ja sen emoyhtiö Nestlén päästövähennystavoitteiden toteutumista. Nestekaasun käytön korvaaminen biokaasulla vähentää hiilidioksidipäästöjä ja kuljetuksesta syntyvät päästöt ja kustannukset vähenevät, kun teollisesta tuotannosta syntyvää jätettä ei tarvitse kuljettaa pitkälle kompostoitavaksi tai jatkojalostukseen.

”Tavoitteenamme on saavuttaa jopa 1900:n hiilidioksiditonnin vuosittainen päästövähennys. Biokaasulaitoksella syntyvän sivutuotteen hyödyntäminen lannoitteena taas tukee hienosti yhtiön pyrkimystä edistää uudistavaa viljelyä”, kertoo Puljongin tehtaanjohtaja Tomi Strand.

Yhteistyö alan asiantuntijan kanssa kiertotalousratkaisun toteuttamisessa oli tärkeää Puljongille.

”Ympäristöhyötyjen lisäksi Nevelin läpinäkyvä toimintamalli tuo säästöjä ja ennustettavuutta kustannuksiemme hallintaan. Kun osaava kumppani suunnittelee, operoi ja ylläpitää laitosta puolestamme, voimme keskittyä täysimääräisesti omaan ydinliiketoimintaamme”, Strand summaa.

Lisätiedot

Teemu Klingberg, +358 50 317 1448, Johtaja, teollinen infrastruktuuri, Nevel

Hanna Viita, +358 40 167 1755, Vastuullisuus- ja viestintäjohtaja, Nevel

Tomi Strand, +358 40 503 6388, Tehtaanjohtaja, Puljonki Oy

Nevel lyhyesti

Nevel tarjoaa teollisuuden ja kuntien kehittyneitä infrastruktuuriratkaisuja, jotka ovat tarkoitukseen tehtyjä ja tulevaisuudenkestäviä. Nevel operoi yli 130:tä energiantuotantolaitosta ja hallinnoi yli 40:tä kaukolämpöverkkoa. Yhtiön liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa. Nevelin palveluksessa on 150 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Olemme sitoutuneet ilmastopositiiviseen tulevaisuuteen ja toteutamme yhteiskunnallista muutosta luomalla paikallisia kiertotalouksia sekä edistämällä siirtymää CO2-päästöttömään energiantuotantoon.

Puljonki Oy lyhyesti

Puljonki on Euroopan suurin tekijä alallaan, ja osa kansainvälistä Nestlé- konsernia. Puljonki tekee kastikkeita alan ammattilaisia varten ja sen laaja, 150 tuotteen tuotevalikoima sisältää valtaosan ammattikeittiössä tarvittavista liemistä, kastikkeista ja kastikepohjista. Kehittelemme ja räätälöimme tuotteet aina asiakkaiden tarpeiden mukaan. Työllistämme noin 50 työntekijää Pohjois-Karjalassa Juuassa.

Lue lisää: Puljonki® | Nestlé Professional (nestleprofessionalfood.fi)