Sort by
Sort by

Suomen Nestlé antaa Itämeri-sitoumuksen kotimaisten raaka-aineidensa tuottamiseksi entistä ympäristöystävällisemmin

Suomen Nestlé antaa Itämeri-sitoumuksen kotimaisten raaka-aineidensa tuottamiseksi entistä ympäristöystävällisemmin
Uutiset

BSAG:n laaja Carbon Action -yhteistyöalusta kokoaa yhteen ilmastonmuutoksen suhteen aktivoituneita rahoittajia, viljelijöitä, neuvojia, tutkijoita ja yrityksiä. Suomen Nestlé ryhtyy yhteistyössä BSAG:n kanssa kouluttamaan Turussa valmistettavan Piltti-lastenruoan ja Juuassa valmistettavan Puljonki-kastikkeiden ja -liemien kotimaisten raaka-aineiden, kuten perunoiden, porkkanoiden ja sipulin viljelijöitä uudistavan viljelyn käytäntöihin. Näillä käytännöillä pyritään parantamaan maaperän kasvukuntoa sekä ylläpitämään ja uudistamaan erilaisia ekosysteemejä.

Osana Itämeri-sitoumustaan Suomen Nestlé haluaa myös kouluttaa omaa henkilökuntaansa uudistavassa viljelyssä sekä hyödyntää tätä osaamista tuotekehityksessään. Tarkoituksena on myös viedä oppeja Carbon Action -alustalta muihin maihin, joissa Nestlé toimii.

”Olemme todella innoissamme siitä, että Suomi on yksi edelläkävijöistä uudistavassa maanviljelyssä ja yhteistyö BSAG:n kanssa antaa meille mahdollisuuden päästä mukaan ihan käytännön tasolla tähän työhön. Nestlén hiilidioksidipäästöistä 65% syntyy arvoketjun alkupäässä, raaka-aineiden tuotannossa. Tästä syystä tulevina vuosina Nestlé panostaa voimakkaasti nimenomaan arvoketjunsa alkupään toimien kehittämiseen ympäristöystävällisemmiksi. Me uskomme, että yhteistyö niin viljelijöiden, tutkijoiden kuin päättäjienkin kanssa on avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa,” Nestlén pojhoismainen vastuullisuusjohtaja  Ulla Luhtasela kertoo.

”Iloitsemme Nestlén tulosta mukaan Carbon Action -alustalle ja Itämeri-työhön. Nyt alkava yhteistyö keskittyy toimintaan Suomessa, mutta tottakai meitä kiinnostaa myös ison kansainvälisen elintarvikeyrityksen mahdollisuudet vaikuttaa Itämeren ympärillä ja globaalisti,” BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt kertoo.

”Piltistä tulee toistaiseksi ainoa pohjoismaissa tuotettava lastenruoka, jonka raaka-aineiden tuotantoa viedään uudistavan viljelyyn. Muutos on osa Nestlén lupausta olla hiilineutraali viimeistään vuonna 2050. Piltti haluaa olla tässä edelläkävijä ja saavuttaa tavoitteen jo muita Nestlén brändejä aiemmin. Näin ympäristötietoisille vanhemmille tarjoutuu jo pian mahdollisuus antaa lapsilleen korkealaatuista Suomessa valmistettua lastenruokaa, jonka tuotanto rasittaa yhä vähemmän ympäristöä,” Nestlén Ulla Luhtasela kuvaa.

Nestlé on sitoutunut hankkimaan maailmanlaajuisesti 20% keskeisistä raaka-aineistaan uudistavan viljelyn menetelmillä vuoteen 2025 mennessä, ja saavuttaa 50% vuoteen 2030 mennessä. Tämä sitoumus on osa Nestlén tavoitetta puolittaa kasvihuonekaasupäästöt vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraalius koko arvoketjussa vuoteen 2050 mennessä.

Baltic Sea Action Group (BSAG, Elävä Itämeri säätiö) on vuonna 2008 perustettu voittoa tavoittelematon säätiö. BSAG:n työskentelee Itämeren ekologisen tasapainon saavuttamiseksi nopeuttamalla keskeisiä pelastustoimia. Tällä hetkellä BSAG toimii erityisesti uudistavan maatalouden ja vastuullisen merenkulun edistämiseksi sekä meriluonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi. Lue lisää: bsag.fi, carbonaction.fi