Sort by
Sort by

Nestlé siirtyy vauhdilla kohti uudistavaa ruokajärjestelmää

Maailman suurin elintarvikeyritys Nestlé tuo nyt julkisuuteen suunnitelmiaan, joilla yhtiö nopeuttaa siirtymistään kohti uudistavaa ruokajärjestelmää. Tavoitteena on suojella ja ennallistaa ympäristöä, tukea maatalousyhteisöjä ja parantaa viljelijöiden toimeentuloa. Nestlé tekee yhteistyötä kumppaneidensa, viljelijöidensä ja tavarantoimittajiensa kanssa edistääkseen uudistavien maatalouskäytäntöjen käyttöönottoa. Osana tätä matkaa yritys käynnistää myös uusia ohjelmia mahdollisten sosiaalisten ja taloudellisten haasteiden ratkaisemiseksi siirtymäkauden aikana.
Nestlé siirtyy vauhdilla kohti uudistavaa ruokajärjestelmää
Uutiset

"Tiedämme, että uudistavalla maataloudella on ratkaiseva rooli maaperän terveyden parantamisessa, veden kiertokulun palauttamisessa ja pitkällä aikavälillä biologisen monimuotoisuuden lisäämisessä", sanoo Nestlén johtaja Paul Bulcke. "Tämä on kestävän elintarviketuotannon perusta, ja on myös ratkaisevan tärkeää kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi."

Nestlé on allekirjoittanut YK:n Business Ambition for 1,5° -lupauksen, ja oli yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka jakoi yksityiskohtaisen, aikaan sidotun ilmastosuunnitelmansa joulukuussa 2020. Yhtiö toteuttaa nyt useita toimenpiteitä puolittaakseen päästönsä vuoteen 2030 mennessä ja ollakseen hiilineutraali vuoteen 2050 koko arvoketjussaan.

"Haluamme lisätä tukea sellaisille maatalouskäytännöille, jotka ovat hyödyllisiä ympäristölle ja ihmisille”, sanoo Nestlén toimitusjohtaja Mark Schneider.

Nestlé investoi  globaalisti 1,2 miljardia Sveitsin frangia seuraavan viiden vuoden aikana edistääkseen uudistavan maatalouden käytäntöjen käyttöönottoa koko toimitusketjussaan. Yhtiö antaa teknistä apua laajan T&K -asiantuntijoiden ja agronomiverkostonsa kautta kehittäen esimerkiksi kahvi- ja kaakaolajikkeita, joilla on vähemmän ympäristövaikutuksia. Lisäksi yhtiö kehittää uusia ratkaisuja päästöjen vähentämiseksi maidon toimitusketjussaan. Nestlé tarjoaa myös maatalouskoulutusta ja tukee viljelijöitä tiedonsaannissa.

Siirtyminen uudistavaan maatalouteen voi aluksi aiheuttaa riskinottoa ja uusia kustannuksia, ja Nestlé antaakin paikallista investointitukea erityisesti kehittyvissä maissa.  Yhtiö aikoo myös rahoittaa pilottihankkeita yhteistyökumppaneidensa kanssa ja selvittää miten parhaiten voidaan edistää uudistavien maatalouskäytäntöjen käyttöönottoa.

Lisätietoja Nestlén siirtymisestä regeneratiiviseen järjestelmään löytyy osoitteessa regenerative-agriculture.pdf (nestle.com)