Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé allekirjoitti laajan eurooppalaisen vetoomuksen kestävästä muutoksesta koronakriisin jälkeen

Nestlé on allekirjoittanut yhdessä yli sadan eurooppalaisen toimijan kanssa avoimen kirjeen, jossa vaaditaan kestävää muutosta taloudessa koronakriisin jälkeen.

Uutiset

Allekirjoittajien joukossa on useita EU:n ministereitä, kansalaisjärjestöjä ja yrityksiä. Nestlén toimitusjohtajan Mark Schneiderin lisäksi vetoomuksen allekirjoittivat muun muassa Legon, Ikean ja Volvon edustajat. Aloitteentekijänä toimi Euroopan parlamentin ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Pascal Canfin, ja vetoomus julkaistiin suurissa eurooppalaisissa medioissa, kuten Ranskan Le Mondessa ja Italian Corriere della Serassa.

Allekirjoittajat uskovat, että koronakriisin jälkeinen aika tarjoaa mahdollisuuden kestävään muutokseen ja että meidän on oltava valmiita rakentamaan taloutta uusien kestävien periaatteiden varaan.

”Emme ole koskaan rauhan aikana kohdanneet koronakriisin kaltaista haastetta. Pandemian torjunta on ensisijainen tavoitteemme, ja meidän on tehtävä kaikki mahdollinen viruksen taltuttamiseksi”, vetoomuksessa kirjoitetaan.

”Äärimmäisen vaikeassa tilanteessa edessämme on myös toinen kriisi: isku taloudelle on kovempi kuin vuonna 2008. Tämä vaatii määrätietoisia, koordinoituja toimenpiteitä”, vetoomuksessa kirjoitetaan.

Allekirjoittajat toteavat, että kestävä muutos on paras vastaus talouden haasteisiin, jotka koko EU kohtaa koronakriisin jälkeen. Kriisin jälkeen koittaa jälleenrakennuksen aika. Silloin tarvitaan uusi vaurauden malli, joka vaatii myös investointeja.

”Ilmastoneutraaliin talouteen siirtyminen, luonnon monimuotoisuuden suojeleminen ja elintarvikejärjestelmien muutos voivat tarjota nopeasti työpaikkoja ja kasvua. Ne myös parantavat kaikkien maailman kansalaisten elämänlaatua ja auttavat rakentamaan entistä kestävämpiä yhteiskuntia”, vetoomuksessa todetaan.

”Meidän ei tarvitse luoda uutta taloutta tyhjästä, vaan meillä on jo kaikki työkalut ja paljon uusia teknologisia ratkaisuja käytössämme.”

Avoin kirje päättyy vaatimukseen taistella samanaikaisesti koronavirusta ja ilmastonmuutosta vastaan.

”Ilmastonmuutos ja luonnon rappeutuminen eivät pysähdy koronaviruksen aikanakaan. Ei aseteta näitä kahta taistelua vastakkain, vaan käydään ne yhtä aikaa ja voitetaan molemmat. Näin meistä kaikista tulee entistä vahvempia yhdessä.”

Myös Pohjoismaiden Nestlé tukee voimakkaasti vetoomuksen sanomaa.

”Olemme erittäin iloisia tästä avoimesta kirjeestä, joka kutsuu hallitukset, yritykset ja muut eurooppalaiset toimijat taistelemaan samanaikaisesti koronaa ja ilmastonmuutosta vastaan. Me Pohjoismaiden Nestléllä työskentelemme parhaillaan esimerkiksi kierrätettäviän muovipakkauksen ja entistä parempien kierrätysjärjestelmien kehittämiseksi. Teemme tätä työtä yhdessä muiden yritysten ja organisaatioiden kanssa; niin nyt kuin aina ennenkin”, sanoo Nestlén Pohjoismaiden viestintäjohtaja Cathrine Suter Ossborn.