Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé lisää kierrätysmuovin käyttöä pakkauksissaan ja investoi uusiin pakkausratkaisuihin

nestlé oakkausmuovi
Uutiset

Nestlén tavoitteena on siirtyä täysin kierrätettäviin tai uudelleenkäytettäviin pakkauksiin vuoteen 2025 mennessä. Samanaikaisesti Nestlé vähentää uuden muovin käyttöä kolmanneksella ja tekee yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa kiertotalouden edistämiseksi sekä jätemuovin siivoamiseksi meristä, järvistä ja joista.

Tuotteiden laatu ja turvallisuus ovat elintarvikeyritykselle ensisijaisen tärkeä asia. Pakkauksella on näiden turvaamisessa keskeinen rooli. Kaikki muovilaadut eivät sovellu ruoan ja juoman pakkaamiseen, eikä kaikkia muoveja voi kierrättää elintarvikepakkauksiin. Sopivaa ja turvallista materiaalia on saatavilla vain rajallisesti.

Tämän vuoksi Nestlé on sitoutunut hankkimaan jopa kaksi miljoonaa tonnia elintarvikepakkauksiin soveltuvaa muovia ja kohdentamaan noin 1,4 miljardia euroa näiden materiaalien kustannuksiin vuosina 2020–2025.

Nestléllä on Pohjoismaissa neljä tehdasta, joista kaksi on Suomessa: lastenruokatehdas Turussa ja Puljonki-kastiketehdas Juuassa. Molemmissa suomalaisissa tehtaissa on jo otettu merkittäviä edistysaskeleita Nestlén kansainvälisten pakkaussitoumusten toteuttamiseksi.

”Jotta voimme vakiinnuttaa oikeat toimintatavat, meidän täytyy aivan ensiksi mitata, missä olemme nyt ja kertoa asiasta läpinäkyvästi. Teemme tiivistä yhteistyötä tavarantoimittajiemme ja muiden yhteistyökumppaniemme kanssa löytääksemme uusia materiaaleja, jotka auttavat meitä saavuttamaan tavoitteemme. Yhteistyö läpi tuotantoketjun ja jopa kilpailijoiden kesken on välttämätöntä, jotta voimme vastata tämän päivän tärkeimpiin haasteisiin, sanoo Nestlén Pohjoismaiden operatiivinen johtaja Svante Palebo.

Lisätietoa Nestlén kansainvälisiltä sivuilta.