Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé tehostaa tuotekehitystään kohti ympäristöystävällisempiä pakkauksia

Nestlé tehostaa tuotekehitystään kohti ympäristöystävällisempiä pakkauksia
Uutiset

Nestlé tehostaa toimiaan tehdäkseen kaikista pakkausmateriaaleistaan kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä vuoteen 2025 mennessä. Se pyrkii samanaikaisesti vähentämään uuden muovin käyttöä kolmanneksella. Yritys julkaisi uutisen aloitteista, joihin lukeutuu muun muassa 30 miljoonan dollarin sijoitus, jolla lisätään elintarvikekelpoisten kierrätysmuovien määrää Yhdysvalloissa. Chilessä, lemmikkieläintuotannossamme otetaan käyttöön uudelleen täytettävien pakkausten järjestelmä ja Ranskassa ensimmäistä laatuaan olevan paperinen pakkausmateriaali MAGGI-liemikuutioille. 87% Nestlén pakkausmateriaaleista on jo kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä.

Véronique Cremades-Mathis, Nestlén Globaali Head of Sustainable Packaging sanoo: Olemme tehneet harppauksia kohti jätteetöntä tulevaisuutta, mutta tiedämme, että meillä on paljon vielä tehtävää. Suurimpana elintarvikeyrityksenä olemme sitoutuneet tekemään oman osuutemme pakkausjätteen aiheuttamien ongelmien taistelussa päivittäisissä toiminnoissamme.

Vaikka Covid-19 on tuonut maailmaan lisähaasteita, yrityksen sitoumus ympäristöystävällisten pakkausmateriaalien kehittämisessä on pysynyt samana. Nestlé jatkaa johtavana toimijana ja pyrkii auttamaan muovijätteen aiheuttamien ongelmien ratkaisussa kolmikohtaisella lähestymistavalla, joka julkistettiin tammikuussa 2019:

 

Kohta 1: Kehitetään uusia pakkauksia

 • Siirtyminen paperisiin pakkauksiin eri muodoissa. Esimerkiksi suositun Smarties-makeistuotteemme on nyt saatavilla kierrätettävässä paperiaskissa Iso-Britanniassa.
 • Piltti- ja Gerber-lastenruoissa käytetään ensiluokkaisia, yhden komponentin materiaalista valmistettuja annospusseja, jotka on suunniteltu lisäämään pakkauksen kierrätysarvoa.
 • Nespresso esitteli uudet kapselit, jotka on valmistettu 80% kierrätetystä alumiinista, mikä on tärkeä askel kohti kiertotaloutta.
 • Nestlén vesiliiketoiminta USAssa on kaksinkertaistanut rPET-materiaalin käytön vuodesta 2019. Sen määrä on nykyään 16,5%

 

Kohta 2: Muokataan jätteetöntä tulevaisuutta

 • Nestlé saavutti muovineutraalin statuksen Filippiineillä elokuussa 2020; Nestlé keräsi ja käsitteli vastaavan määrän muovia kuin mitä se myi tuotteina ja ehkäisi näin muovin päätymistä kaatopaikoille ja meriin.
 • Nestlé luo Indosiassa kestävän jätteenhuoltojärjestelmän yhteistyössä Project STOP –hankkeen kanssa ja auttaa vähentämään muovijätteen määrää meressä.
 • Nestlé aloitti kokeilun, jossa kerätään, lajitellaan ja prosessoidaan pehmeää muovia Australiassa
 • Nestlé skaalauttaa kierrätettäviä ja uudelleenkäytettäviä vaihtoehtoja lemmikkieläinruoan ja kahvituotteiden tuotannossa. Esimerkki tästä on yhteistyö startup-yrityksen MIWAn kanssa Sveitsissä
 • Nestlé kannattaa kohtuuhintaisten ja tehokkaiden tuottajavastuujärjestelmien suunnittelua ja toteuttamista. Nestle on tunnistanut 20 maata, joiden osuus yhtiön muovinkäytöstä on 50%. Yhtiö tukee erityisesti näissä maissa jättenhuoltoinfrastruktuurin kehittämistä ja  kierrätettävyysasteen nostamista.

 

Kohta 3: Vaikutetaan käyttätymismalleihin

 • Nestlé tarjoaa pakkausmateriaaleja käsitteleviä koulutuksia yli 290 000 työntekijälleen, minkä tarkoituksena on kiihdyttää muutosta yrityksen sisällä ja auttaa yritystä saavuttamaan tavoitteensa pakkausmateriaalien kehittämisessä.
 • Nestlé esitteli Italiassa digitaalisen alustan, joka auttaa kuluttajia kierrättämään pakkausmateriaaleja oikeaoppisesti.
 • Saksassa ja Meksikossa NESCAFÉ Dolce Gusto lanseerasi kuluttajille koulutuskampanjan, jossa lisättiin tietoisuutta kierrätyksestä
 • Nestlé ajaa positiivista muutosta koulujen kautta. Esimerkki tästä on Tunuyan Verde –projekti Argentiinassa.
 • Lukuisat pilottihankkeet, kuten Algramo Chilessä, MIWA Sveitsissä ja Loop Ranskassa tarjoavat uusia ostoskokemuksia kierrätettävillä ja uudelleenkäytettävillä pakkausratkaisuilla

Näiden toimenpiteiden lisäksi yritys ilmoitti etsivänsä innovatiivisia ratkaisuja Nestlé Creating Shared Value (CSV) –palkinnon kautta, joka lanseerataan 30. syyskuuta. 250 000 Sveitsin frangin arvoinen Nestlén CSV-palkinto myönnetään yhteistyössä voittoa tavoittelemattoman Ashoka-organisaation kanssa innovaatiolle, joka tarjoaa mullistavan vaihtoehdon nykyisille jakelujärjestelmille ja ratkaisuja muovijätteiden vähentämiseksi.

Uusien ympäristöystävällisten pakkausmateriaalien kehitystä ja testausta ohjaa Nestlé Institute of Packaging Sciences, joka on elintarvikealalla ensimmäinen vastaava instituutti. Instituutissa työskentelee noin 50 tutkijaa, jotka suorittavat uraauurtavaa pakkaustutkimusta uusien materiaalien turvallisuuden ja sovellettavuuden varmistamiseksi. Jo nyt tutkimussaavutuksiin lukeutuvat mm. erilaiset uudelleenkäytettävät tai –täytettävät pakkaukset, yksikertaistetut materiaalit, korkean suorituskyvyn suojakalvopaperit ja kierrätetyn materiaalin lisääminen Nestlén pakkauksiin. Instituutti tekee tiivistä yhteistyötä tuotekehitysverkoston kanssa, joka kattaa yli 180 pakkausalan asiantuntijaa. Lisäksi se tekee yhteistyötä eri tutkimuslaitosten sekä aloittelevien yritysten ja toimittajien kanssa.