Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlén tuore raportti kaakaon tuotannosta: merkittäviä edistysaskelia lapsityövoiman käytön kitkemisessä

Nestlé on edistynyt merkittävästi pyrkimyksissään kitkeä lapsityövoiman käyttö kaakaon tuotantoketjuistaan Länsi-Afrikassa. Nestlén tuore Tackling Child Labor -raportti kertoo, millaisia vaikutuksia yrityksen toimenpiteillä on ollut.

Uutiset
Joulukuu 12, 2019

Nestlé otti tärkeän askeleen lasten suojelemiseksi vuonna 2012, kun se aloitti Child Labor Monitoring and Remediation System -ohjelman. Sen tarkoituksena on tunnistaa lapsityövoiman käyttö ja puuttua siihen.

Nestlén ohjelma on tavoittanut tähän mennessä lähes 80 000 lasta. Heistä yli 18 000 on tunnistettu lapsityövoimaksi, ja tästä joukosta jo 55 % on saatu pois lapsityön piiristä. Työ kaikkien löydettyjen lasten auttamiseksi jatkuu.

Keskeisiä osa-alueita lapsityövoiman käytön estämisessä ovat koulutus, riittävän toimeentulon takaaminen viljelijöille ja tiedon jakaminen viljelijäyhteisöissä.

Yhteensä Nestlén ohjelma on vuodesta 2012 lähtien auttanut koulutuksen pariin 87 000 lasta, joista osa on tavoitettu yhtiön omista tuotantoketjuista, osa niiden ulkopuolelta.

”Lapsityövoiman käyttöä ei voi hyväksyä. Kaikilla lapsilla on oikeus valoisaan tulevaisuuteen, ja me voimme parhaiten vaikuttaa siihen takaamalla heille mahdollisuuden laadukkaaseen opetukseen”, sanoo Nestlén operatiivinen johtaja Magdi Batato.

”Tämän vuoksi olemme sitoutuneet Nestlé Cocoa Plan -ohjelmaan, jota laajennamme ja kehitämme jatkuvasti. Haluamme sitoutua auttamaan viljelijöitä ja heidän perheitään, mutta myös taata kuluttajille mahdollisuuden nauttia vastuullisesti tuotetusta suklaasta.”

Nestlé on investoinut edellisten kymmenen vuoden aikana yli 200 miljoonaa euroa Nestlé Cocoa Plan -ohjelmaansa, jonka päämääränä on vastuullinen kaakaonviljely ja viljelijäyhteisöissä elävien ihmisten elintason parantaminen.

”Olemme jo ottaneet suuria edistysaskeleita, mutta emme pysähdy tähän. Tähtäämme siihen, että käyttämämme kaakao on vuoteen 2025 mennessä sataprosenttisesti Nestlé Cocoa Plan -ohjelman mukaista”, sanoo Nestlén makeistuotteiden johtaja Alexander von Maillot.

Lisätietoa Nestlén kansainvälisiltä sivuilta.

Article Type