Nestlé ja Alliance for YOUth luovat 300 000 uutta työ- ja harjoittelumahdollisuutta tukeakseen nuoria

youth press
Uutiset

Covid-19 pandemialla on valtava vaikutus yhteiskuntaamme ja erityisesti nuoriin. Viimeisimmät tilastot vahvistavat tämän: työttömyys kasvaa jälleen koskien nyt yli kolmea miljoonaa nuorta Euroopassa . Myös Suomessa nuorten työllisyystilanne on heikentynyt merkittävästi. Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsauksen mukaan nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 10 200 enemmän kuin edellisen vuoden syyskuussa eli yhteensä 38 100. Selvää on, että nyt tarvitaan kaikki keinot nuorten tukemiseen, ja korona-sukupolven välttämiseen.

Torben Emborg, Market Head Nestlé Nordic sanoo: “Nuoriin panostaminen on tärkein yksittäinen panostus yhteiskunnalle. Olemme kumppaneidemme kanssa tarjonneet yli 450 000 työ- ja harjoittelupaikkaa siitä lähtien, kun Alliance for YOUth -aloite käynnistettiin vuonna 2014. Olen erittän ylpeä siitä, että jatkamme tätä yhdessä myös täällä Pohjoismaissa.” 

Alliance for YOUth kokoaa yhteen yrityksiä, jotka haluavat auttaa nuoria  pääsemään työmarkkinoille. 

Tällä viikolla tämä yritysten ryhmittymä julkaisi tavoitteensa luoda vuoteen 2025 mennessä 300 000 uutta mahdollisuutta nuorille Euroopassa, Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa. Pandemiasta huolimatta Nestlé ja sen 300 kumppania haluavat jatkaa ensimmäisten työ- ja harjoittelupaikkojen tarjoamista. Yritykset haluavat myös varmistaa, että nuorella sukupolvella on oikeanlaiset digitaaliset ja ”vihreät” taidot, joilla tulevaisuuden yhteiskuntaa voidaan rakentaa.

Nestléllä tämä yhteinen tavoite on osa Nestlé needs YOUth aloitetta, joka tukee nuoria heidän ammatillisessa elämässään. Ohjelma sisältää seuraavanlaisia toimenpiteitä: 
-    tarjotaan nuorille vuoteen 2025 mennessä 20 000 ensimmäisen työpaikan ja 20 000 harjoittelupaikan mahdollisuutta  Euroopassa, Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa
-    hyödynnetään Nestlén eBusiness Academya nuorten digitaalisten taitojen kehittämiseksi 
-    työskennellään nuorten maanviljelöiden kanssa kestävien maatalouskäytäntöjen kehittämiseksi, jotta nopeutetaan hiilineutraalin ruokaketjun kehittämistä
-    järjestetään nuorille työnhakuun valmistavia online-koulutuksia 
-    Edistetään yrittäjyyttä

Ilmastonmuutos ja digitaalinen transformaatio ovat haasteita, jotka yhteiskuntamme kohtaa. Edellä esitetyillä toimenpiteillä Nestlé haluaa varustaa nuorta sukupolvea oikeilla taidoilla, jotta heillä on resursseja kohdata ja ratkaista näitä haasteita. Nestlé ja Alliance for YOUth tiedottavat säännöllisesti sitoumusten ja toimenpiteiden edistymisestä.

*Tähän sitoumukseen on liittynyt 15 Euroopassa toimivaa yritystä, kuten Facebook, EY, Microsoft, Nestlé, Nielsen, Mastercard, Sodexo, Cargill ja Mercer.

Lisätietoja :
-    Nestlé needs YOUth – helping young people taking the next step in their life
-    Nestlé supports the relaunch of the European Alliance for Apprenticeships
-    https://www.globalallianceforyouth.org/