Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Default Page Title

gut-microbiota-1.jpg

Säännöllinen liikunta edistää sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia. Kaikenikäiset ihmiset hyötyvät säännöllisestä, kohtuullisen kuormittavasta liikunnasta.

Liikuntamuodoksi sopii kaikki sykettä nostattava urheilu, kuten lenkkeily, pallopelit, pyöräily ja kuntosalitreeni. Myös kaikki arjen fyysinen tekeminen, kuten reipas kävely, tehokas siivoaminen, lumien kolaaminen ja pihatyöt auttavat pitämään kuntoa yllä. Aktiivinen elämäntapa auttaa pysymään terveenä ja voi ehkäistä monia sairauksia.

Liiallinen istuminen, fyysinen passiivisuus ja ylipaino ovat maailmanlaajuisia ongelmia. Ylipaino kuormittaa sydäntä ja niveliä sekä kasvattaa riskiä sairastua moniin elämäntapasairauksiin, kuten diabetekseen sekä sydän- ja verisuonitauteihin. Faktoja liikunnasta:

  • Liikunta piristää mieltä, auttaa painonhallinnassa, vahvistaa luita, kiihdyttää aineenvaihduntaa, ylläpitää kuntoa, ja voi ehkäistä monia sairauksia.
  • Et ole koskaan liian vanha tai liian huonossa kunnossa aloittamaan liikuntaharrastuksen. Itse asiassa eniten säännöllisestä liikunnasta hyötyvät aiemmin vähän liikuntaa harrastaneet ihmiset.
  • Suomen virallisten liikuntasuositusten mukaan aikuisten tulisi harrastaa viikoittain vähintään 2 tuntia ja 30 minuuttia reipasta tai 1 tunti ja 15 minuuttia rasittavaa liikuntaa.
  • Lisäksi tulisi harjoittaa lihaskuntoa ja liikehallintaa ainakin 2 kertaa viikossa.
  • Lapsille ja nuorille suositellaan päivittäin vähintään 1-2 tuntia reipasta liikuntaa.

 

Lähde: www.terveyskirjasto.fi