Sort by
Sort by

Tilanne Ukrainassa ja Venäjällä

Ukrainassa keskitymme 5.500 työntekijämme sekä heidän perheidensä turvallisuuden varmistamiseen, ja ukrainalaisten tukemiseen. Tähän mennessä Nestlé on toimittanut 15 miljoonan Sveitsin frangin arvosta tuote- ja rahalahjoituksia paikallisille humanitaarisille järjestöille. Tuemme myös niitä ihmisiä, jotka ovat joutuneet pakenemaan sotaa naapurimaihin.

Joulukuussa ilmoitimme 40 miljoonan Sveitsin frangin arvoisesta investoinnista uuteen tuotantolaitokseen Volynin alueella Länsi-Ukrainassa.  Uskomme Ukrainan tulevaisuuteen sekä maan maatalous- ja elintarvikealan potentiaaliin.
Sitten sodan syttymisen olemme vähentäneet merkittävästi toimintaamme Venäjällä, sekä edenneet niissä toimenpiteissä, joista ilmoitimme maaliskuussa 2022. Keskitymme nyt välttämättömän ruoan ja peruselintarvikkeiden toimittamiseen. Olemme pysäyttäneet valtaosan Nestlén brändien tuotannosta Venäjällä, sekä ei-välttämättömien tuotteiden viennin ja tuonnin.

Lisäksi 

  • Olemme lopettaneet kaiken mainonnan sekä keskeyttäneet pääomasijoitukset maahan
  • Huolehdimme edelleen velvollisuuksistamme työnantajana 
  • Noudatamme kaikkia maata vastaan asetettuja kansainvälisiä pakotteita
  • Venäjällä keskitymme välttämättömien ja peruselintarvikkeiden toimittamiseen paikallisille ihmisille.


Ukrainassa jatkamme toimintaamme siellä missä se on turvallista, sillä olemme sitoutuneita olemaan paikallisen väestön sekä työntekijöidemme tukena. Annamme 7 miljoonan (CHF) arvosta ruokalahjoituksia ukrainalaisille vuoden ympäri -  vuonna 2022 annettujen lahjoitusten lisäksi.