Sort by
Sort by

Yhä useammat ihmiset haluavat syödä enemmän kasviperäisä vaihtoehtoja. Monelle tärkeä syy on uudet maut ja reseptit, jotka johdattavat entistä laajempaan makumaailmaan. Uudet tuotteet tekevät kasviperäisestä ruoasta tarpeeksi yksinkertaista arkiruoaksi, mutta silti tarpeeksi monipuolista maukkaaksi viikonloppuruoaksi. 
  
Maun lisäksi on monia syitä valita kasviperäisiä vaihtoehtoja. Syynä voi olla esimerkiksi terveys, eläinten hyvinvointi tai ympäristö. Meillä on maapallollamme suuria haasteita, ja yksi suurimmista on ruokavaliomme ympäristökuormitus. Yksi helpoin tapa vähentää ruokavaliomme aiheuttamia päästöjä on valita kasviperäisiä elintarvikkeita. 
  
Kasviperäinen ruokavalio ei välttämättä tarkoita lihansyönnin lopettamista kokonaan. Sen sijaan pienillä muutoksilla on iso vaikutus. Oman ruokavalion kasviperäisyyttä voi lisätä kokeilemalla erilaisia kasvisvaihtoehtoja, pitämällä muutaman kasvisruokapäivän viikossa tai valmistamalla lapsille kasvisperäisiä aterioita. On tärkeää opettaa seuraava sukupolvi kokeilemaan ja arvostamaan kasvisruokaa. 
  
Hälsans Kök on ollut Pohjoismaiden markkinoilla jo yli 50 vuoden ajan. Lue Hälsans Kökin verkkosivustolla lisää siitä, miten pyrimme tekemään kasviperäisen ruoan käytöstä helpompaa ja maukkaampa. Sivuilta voit myös saada inspiraatiota uusille resepteille.