Whether you have years of work experience or you just graduated, there’s a job opportunity for you at Nestlé. Search for jobs here.
Suolan, sokerin ja rasvan vähentäminen

Me Nestléllä pyrimme kehittämään tuotteitamme terveellisemmiksi. Keskitymme suolan, sokerin ja rasvan vähentämiseen, ja samalla lisäämme myös täysjyvän, pähkinöiden ja kasvisten määrää. Mielestämme on tärkeää kehittää terveellisempiä tuotteita maun kärsimättä.
Kuluttajat ovat yhä tarkempia siitä minkälaisia tuotteita he haluavat syödä terveellisyyden, maun ja kestävän kehityksen kannalta. Tämä on myös meille erittäin tärkeää. Vuonna 2003 Nestlé päätti keskittyä entistä enemmän terveyteen, ja siitä lähtien olemme sitoutuneet kehittämään tuotteistamme terveellisempiä. Tämän on mahdollistanut lukuisat tutkimus- ja kehityshankkeet. Nestlé sijoittaa vuosittain lähes 1,5 miljoonaa euroa tutkimuksiin, joissa työskentelee 5000 tutkijaa. Nestlé on julkaissut ja ollut osana 320:ssa tieteellisessä tutkimuksessa, jotka ovat perustuneet itsenäisten laitosten tutkimus- ja kehittämishankkeisiin. Nestlé on myös tehnyt yhteistyötä julkisten laitosten, kuten yliopistojen kanssa ympäri maailmaa. Lue lisää kansainvälisistä tutkimuksistamme täältä.
Tuotteiden kehittäminen terveellisemmiksi ei saa tapahtua maun kustannuksella, ja siksi tuotteidemme parantaminen tapahtuu vähitellen.
Alta voi lukea esimerkkejä tällaisesta asteittain tapahtuvasta tuotekehityksestä:
KitKat Ruby lanseerattiin vuonna 2019, ja se on hyvä esimerkki alkuperäisen 4-sormisen KitKatin uudistamisesta. KitKat Ruby näyttää alkuperäiseltä KitKatilta, mutta se on valmistettu Ruby-kaakaopavuista, jotka antavat tuotteille ainutlaatuisen hedelmäisen maun ja värin - ilman lisäaineita. Lisäksi KitKat Ruby sisältää 4,7% vähemmän sokeria kuin alkuperäinen KitKat.
Myös alkuperäistä KitKat-suklaata on paranneltu, ja sen sokeripitoisuutta on vähennetty 6,2%:lla vuodesta 2006. Nykyään sen sokeripitoisuus on 45% (verrattuna 51,2% vuonna 2006). Nestlé on myös tutkinut mahdollisuuksia vähentää sokeripitoisuutta entisestään korvaamalla sokeria muilla aineilla, ja esimerkiksi käyttämällä kaakaon ja maitojauheen ainesosia, kuten KitKat Milk & Cocoa -patukassa.