Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1866-1905

Uraauurtavat vuodet

Historiamme alkaa 1866, kun Anglo-Swiss Condensed Milk -yhtiö avaa Euroopan ensimmäisen kondensoitua maitoa valmistavan tehtaan Sveitsissä. Henri Nestlé kehittää edistyksellisen vauvanruoan vuonna 1867, ja vuonna 1905 hänen yrityksensä yhdistyy Anglo-Swissin kanssa muodostaen yrityksen, jonka tunnemme tänä päivänä Nestlénä.

1866

Yhdysvaltalaiset veljekset Charles ja George Page ovat mukana perustamassa Anglo-Swiss Consensed Milk -yritystä. Tuoretta maitoa on Sveitsissä tuohon aikaan hyvin saatavilla, joten veljekset hyödyntävät kotimaassaan hankittua tietoa ja perustavat Euroopan ensimmäisen kondensoitua maitoa valmistavan tuotantolaitoksen Chamin kaupunkiin. He ryhtyvät toimittamaan Euroopan teollisuuskaupunkeihin Milkmaid-tuotetta, jonka markkinoidaan olevan turvallinen, hyvin säilyvä vaihtoehto tuoreelle maidolle.

1867

Nestlén perustaja, saksalaissyntyinen farmaseutti Henri Nestlé lanseeraa Sveitsin Veveyssä Farine Lactée -äidinmaidonkorvikkeen, joka on tehty sekoittamalla lehmänmaitoa, vehnäjauhoa ja sokeria. Nestlé kehittää tuotteen korkean imeväiskuolleisuuden alentamiseksi niille vauvoille, joita ei voi imettää. Jo tuolloin Henri Nestlé aloittaa ikonisen linnunpesää kuvaavan logon käyttämisen.

 

 

1875

Henri Nestlé myy yhtiönsä ja tehtaansa Veveyssä kolmelle paikalliselle liikemiehelle. He palkkaavat kemistejä ja koulutettuja työntekijöitä laajentaakseen tuotantoa ja myyntiä.

1878

Nestlén ja Anglo-Swissin välille kehittyy hurja kamppailu, kun molemmat yritykset ryhtyvät myymään toistensa alkuperäisten tuotteiden kilpailevia versioita: kondensoitua maitoa ja äidinmaidonkorviketta. Molemmat yritykset laajentavat myyntiä ja tuotantoa ulkomaille.

 

 

1882

Vuonna 1882 Anglo-Swiss laajentaa toimintaansa Yhdysvaltoihin, mutta toisen perustajan, George Pagen, kuolema vaikeuttaa suunnitelmia.

1902

Vuonna 1902 Anglo-Swiss myy pois Yhdysvaltojen toimintonsa, mikä pohjustaa tietä yhdistymiselle Nestlén kanssa. 1904 Nestlé aloittaa suklaan myynnin ensimmäisen kerran, kun se ottaa haltuunsa Peter & Kohlerin viennin ulkomaille. Henri Nestlé itse on ollut keskeisessä roolissa maitosuklaan kehitystyössä jo vuodesta 1875 alkaen, kun hän on toimittanut naapurilleen Daniel Peterille kondensoitua maitoa, jota Peter käytti ensimmäisen kaupallisen suklaatuotteen kehittämiseen 1880-luvulla.