1914-1918

Sota-ajasta selviytyminen

 

Sodan puhkeaminen vuonna 1914 nostaa kondensoidun maidon ja suklaan kysyntää, mutta raaka-ainepula ja ulkomaankaupan rajoitteet vaikeuttaa Nestlé & Anglo-Swissin toimintaa. Ongelman ratkaisemiseksi yritys hankkii tuotantolaitoksia Yhdysvalloista ja Australiasta, ja sodan päättymiseen mennessä sillä on 40 tehdasta.

1914

Sota puhkeaa Euroopassa, mikä aiheuttaa haasteita yrityksen toiminnalle. Toisaalta sotatoimet myös lisäävät Nestlé & Anglo-Swissin maitotuotteiden kysyntää, sillä valtiot tekevät suuria sopimuksia ostoista.

1915

Kondensoitu maito säilyy hyvin ja sitä on helppo kuljettaa, mikä tekee siitä suositun tuotteen taistelujoukkojen keskuudessa. Esimerkiksi vuonna 1915 Britannian armeija jakaa säilykemaitoa sotilaille hätämuonana. Tuotteen kasvanut kysyntä laittaa Nestlé & Anglo-Swissin maidonjalostamot toimimaan täyttä vauhtia.

1916

Nestlé & Anglo-Swiss ostaa Egronin, norjalaisen maitoalan yrityksen, joka on patentoinut maitojauheen valmistuksessa käytettävän sumutuskuivausmenetelmän. Tuotteen uusi omistaja alkaa myydä tuotetta.

 

 

1917-1918

Sveitsissä on maitopula, joten Nestlé & Anglo-Swissin täytyy luovuttaa saatavilla oleva tuore maito kaupungeissa asuvien ihmisten käyttöön. Voidakseen edelleen tuottaa kondensoitua maitoa sotaa käyville maille, yritys ostaa Yhdysvalloista jalostamoita ja hankkii raaka-aineita australialaisilta yrityksiltä, jotka Nestlé & Anglo-Swiss myöhemmin ostaa itselleen.