Cocoa Plan

 

Nestlé Cocoa Plan -ohjelman tavoitteena on parantaa kaakaonviljelijöiden tulotasoa, varmistaa korkealaatuisen kaakaon saanti ja korjata tuotantoketjuun liittyviä ongelmia Keskitymme kolmeen kokonaisuuteen:
Parempi maatalous:
esimerkiksi maanviljelyn toimintatapojen parantaminen ja parempien kaakaokasvien istuttaminen
Parempaa kaakaota:
esimerkiksi pitkäkestoisten suhteiden rakentaminen viljelijöihin ja lapsityövoiman ehkäiseminen.
Parempaa kaakaota:
esimerkiksi pitkäkestoisten suhteiden rakentaminen viljelijöihin ja lapsityövoiman ehkäiseminen.

Tällä hetkellä noin neljäsosa Nestlén kaakaosta hankitaan Nestlé Cocoa Planin periaatteiden mukaisesti, ja määrää nostetaan koko ajan.

Tuomme myös avoimesti esiin tuotantoketjuun liittyviä ongelmia, joita kaakaoviljelijät ja heidän perheensä saattavat kohdata. Julkaisimme syksyllä 2017 sisäisen arvioinnin, johon valikoitui 1056 lasta. Siitä selvisi, että järjestelmän ja yhteistyön ansiosta lapsityötä kaakaoviljelmillä vähennettiin 51 prosenttia vuosien 2013–2015 aikana.

Työskentelemme yhdessä Word Cocoa Foundationin kanssa. Lisäksi teemme yhteistyötä useiden itsenäisten järjestöjen kanssa. Niitä ovat mm. Fair Labor Association, UTZ Certified, Fairtrade sekä useat paikalliset järjestöt ja tutkimuslaitokset.

Nestlé Cocoa Plan -ohjelmassa meillä on käytössä kattava valvontajärjestelmä: Child Labor Monitoring and Remediation System, CLMRS. Lue lisää klikkaamallatäältä.