Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé allekirjoitti merkittävän eurooppalaisen muovin kiertotaloussitoumuksen

Nestlé on liittynyt mukaan European Plastics Pact -sitoumukseen, jonka päämääränä on vauhdittaa siirtymistä muovin kiertotalouteen ja vähentää uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä muovintuotannossa.
plastic waste
Uutiset

Sitoumus tukee Nestlén kunnianhimoista tavoitetta pakata kaikki tuotteensa kierrätettäviin tai uudelleenkäytettäviin pakkauksiin ja vähentää uuden muovin käyttöä kolmanneksella vuoteen 2025 mennessä.
European Plastics Pact -sitoumus tuo yhteen edelläkävijäyritykset, kansalaisjärjestöt ja valtiot, jotka sitoutuvat työskentelemään sen eteen, että vuoteen 2025 mennessä Euroopassa
•    Uusien muovituotteiden ja -pakkausten tuotanto vähenee ainakin 20 prosentilla.
•    Muovipakkausten keräys- ja kierrätyskapasiteetti lisääntyy vähintään 25 prosentilla.
•    Kierrätettyjen materiaalien käyttö muovipakkauksissa lisääntyy vähintään keskimäärin 30 prosentilla.
”Sitoumuksen allekirjoittaminen on meille todella tärkeää. Kiertotalouden kehittäminen muovin keräys-, lajittelu- ja kierrätysjärjestelmiä parantamalla on yksi tärkeistä yhteisistä tavoitteistamme”, sanoo Nestlén Euroopan, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan toimitusjohtaja Marco Settembri. 
”Vittel-vesipullomme valmistetaan jo nyt kierrätetyistä pulloista. Haluamme varmistaa, että tulevaisuudessa myös muut pakkausmateriaalit voidaan kierrättää uusiksi elintarvikepakkauksiksi.”
Nestlé on lanseerannut tällä viikolla maailman ensimmäisen lastenruokien annospussin, joka on suunniteltu niin, että se voidaan tulevaisuudessa kierrättää kokonaan. Koko pakkaus on valmistettu yhdestä muovimateriaalista, polypropeenista.
Uutuuspakkaus tulee ensimmäisenä markkinoille Yhdysvalloissa ja Suomessa. Uusiin annospusseihin pakataan Piltti Pohjoiset maut -tuoteperheen Hedelmäinen kuningatar -sose.
Jotta elintarviketurvalliset muovit saadaan kierrätettyä tehokkaasti, myös kierrätysjärjestelmien on kehityttävä. Tässä työssä Nestlé haluaa olla aktiivinen.
“Olemme ylpeitä siitä, että olemme onnistuneet kehittämään kierrätettäväksi sopivan materiaalin lastenruokapusseihin”, sanoo Nestlén lastenruokien strategisen liiketoimintayksikön johtaja Thierry Philardeau.
”Tämä on tärkeä virstanpylväs pyrkimyksissämme saada markkinoille yhä enemmän kierrätettäviä, elintarviketurvallisia muovimateriaaleja. Jatkamme yhdessä sidosryhmien kanssa työtä myös sen eteen, että kierrätysjärjestelmät kehittyisivät samaa tahtia materiaalien kanssa.”

Lisätietoa Nestlén kansainvälisiltä sivuilta: https://www.nestle.com/media/news/nestle-signs-european-plastics-pact
Nestléstä

Nestle on maailman suurin elintarvikeyritys. Nestlé käyttää tutkimukseen- ja tuotekehitykseen 1,5 miljardia euroa vuodessa eli enemmän kuin mikään muu alan yritys. Nestlé toimii 191 maassa ja meillä on 328 000 työntekijää. 
Nestlén tarkoituksena on parantaa elämänlaatua ja edistää terveellisempää tulevaisuutta. Tarjoamme laajan valikoiman tuotteita ihmisille ja eläimille jokaiseen elämäntilanteeseen.Valikoimaamme kuuluu yli 2000 tuotemerkkiä. Niistä osa on maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä kuten Nescafe, Nespresso, Nestlé vauvanruoka, Cheerios, KitKat ja Purina-eläinruoka ja osa paikallisia suosikkituotteita kuten Piltti-tuotteet Suomessa.
Nestlén toimintaa ohjaa ravitsemus-, terveys- ja hyvinvointistrategia. Pääkonttorimme sijaitsee Sveitsin Veveyssä, jossa Nestlé perustettiin 150 vuotta sitten. Suomen Nestléllä työskentelee noin 300 henkilöä tehtaillamme Turussa ja Juuassa sekä pääkonttorillamme Espoossa.