Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé usean vastuullisuusindeksin kärjessä

Uutiset
Syyskuu 18, 2013
Useat riippumattomat organisaatiot ovat myöntäneet Nestlé-konsernille hiljattain tunnustusta yhteiskuntavastuusta.

Nestlé on sijoittunut erinomaisesti maailmanlaajuisessa Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä (Dow Jones Sustainability Index).  Nestlé on indeksissä ykkössijalla maailman elintarvikeyrityksistä. Nestlén sijoitus, 88%, on kaksi kertaa korkeampi kuin elintarviketeollisuuden keskiarvo.

Lisäksi Nestlé on saanut jo toisen kerran täydet pisteet CDP:n  Climate Disclosure Leadership -indeksissä sekä Climate Performance Leadership -indeksissä.

Myös kansainvälinen Oxfam-järjestö on arvioinut jälleen Nestlén parhaaksi elintarvikealan yritykseksi. Järjestön mukaan Nestlé on kehittynyt erityisesti maaoikeuksien, työläisten kohtelun ja  ilmastonmuutoksen huomioimisen suhteen. Nestlén sijoitus parani  54 %:sta 61 %:iin.

Viime heinäkuussa riippumaton FTSE Group valitsi Nestlén uudelleen mukaan FTSE4Good-indeksiin. Se on ainoa eettinen indeksi, joka on asettanut selkeät kriteerit äidinmaidonkorvikkeiden markkinoinnille.

Kestävä kehitys osa arkipäivää

Nestlé on ottanut merkittäviä edistysaskelia kestävän kehityksen saralla viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana - yritys on esim. puolittanut kasvihuonekaasupäästönsä 500 tehtaassaan eri puolilla maailmaa. Aikaisemmin kuluvana vuonna Nestlé on julkistanut vähentävänsä päästöjä edelleen kolmanneksella vuoteen 2005 verrattuna.

“Jokapäiväisessä työssämme asetamme ensisijalle ympäristöasiat, ihmisoikeudet, hankintaketjun eettisyyden ja korruption vastustamisen. Nämä asiat kuuluvat niin lyhyen kuin pitkän tähtäimen tavoitteisiimme. On hienoa, että kansainvälisesti arvostetut, riippumattomat tahot antavat meille
tunnustusta edistysaskelistamme. Esimerkiksi Pohjoismaiden markkinoilla olevat Smarties ja KitKat - suklaamme on tuotettu vastuullisesti, Nestlén kaakaon vastuullisuusohjelman puitteissa”
, Nestlén Pohjoismaiden toimitusjohtaja Peter Svensson toteaa.

Svenssonin mukaan myös Nestlén kahviohjelma” Nescafe Coffee Plan - Beyond the Cup”, on hyvä esimerkki Nestlén vastuullisuudesta. Sen puitteissa Nestlé tukee eettisesti ja ekologisesti kestävää viljelyä, tuotantoa ja kulutusta.

Indeksit mittaavat vastuullisuutta

Dow Jones Sustainability Index (DJSI) on arvostettu maailmanlaajuinen kestävän kehityksen indeksi. Yritykset valitaan DJSI-indeksiin vastuullisuusarvioinnin perusteella. Arviointi on laaja analyysi, jossa yritys vastaa noin sataan toimintaansa koskevaan taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun kysymykseen.

Voittoa tavoittelematon CDP-organisaatio pyrkii ohjaamaan yrityksiä kasvihuonekaasupäästöjen pienentämiseen ja kestävään veden käyttöön. Carbon Disclosure Leadership (CDL) -indeksiin pääsevät pörssiyhtiöt, jotka raportoivat ilmastonmuutostyöstään mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja ammattimaisesti.  Carbon Performance Leadership (CPLI) -indeksi täydentää CDL-indeksiä ja tuo esiin yritykset, jotka ovat sitoutuneet ilmastostrategiaansa ja ennen kaikkea hiilidioksidipäästöjensä vähentämiseen.

FTSE4Good on ainoa eettinen indeksi, joka on asettanut selkeät kriteerit äidinmaidonkorvikkeiden markkinoinnille. Valintaprosessissa tutkitaan laajasti korvikeviestintää. Nestlé on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa korvikevalmistaja, joka on hyväksytty FTSE4Good -indeksiin.

Oxfam-järjestö arvioi säännöllisesti suurimpia globaaleja elintarvikeyrityksiä. Pisteitä annetaan seitsemästä teemasta. Yrityksiä arvioidaan mm. tuotantoketjun läpinäkyvyydestä, työläisten ja alihankkijoiden kohtelusta, naisten asemasta, ilmastonmuutoksen ja vesikysymysten huomioimisesta sekä asenteesta maaoikeuksiin ja viljelymaan kestävään käyttöön.

Lisätietoja Nestlén vastuullisuudesta osoitteista:

http://www.nestle.fi/csv

http://www.nestle.com/csv/nestle

Lisätietoja medialle antaa viestintäpäällikkö Aino Pajukangas, [email protected] tai p. 050 348 5620.

Article Type