Sort by
Sort by

Lapsityövoiman riskin torjuminen

Lapsityövoimaa ei voi mitenkään hyväksyä.
Lapsityövoiman riskin torjuminen

Lapset ansaitsevat mahdollisuuden oppia, kasvaa turvallisessa ja terveellisessä ympäristössä, ja olla onnellisia. Meidän kaltaisilla yrityksillä on tärkeä rooli lapsityövoiman ehkäisyssä erityisesti niissä yhteisöissä, joissa esiintyy köyhyyttä.

Haaste


Valitettavasti lapsityövoima on edelleen todellisuutta monissa maissa, ja erityisesti maatalousyhteisöissä. Niissä suurin osa lapsityövoimasta on lapsia, jotka tukevat vanhempiaan näiden maatiloilla. Vaikka jokainen tapaus on erillinen, lapsityövoimalle on olemassa joitakin yhteisiä perimmäisiä syitä ja indikaattoreita. Näitä ovat köyhyys ja puutteet koulutuksessa ja perustarpeissa, kuten puhtaan veden saatavuudessa ja hyvässa ravitsemuksessa. Lisäksi syynä on tietämättömyys riskeistä, joille pienet lapset altistuvat kantaessaan raskaita taakkoja ja tehdessään muita haasteellisia tehtäviä.
Pyrimme käsittelemään näitä perimmäisiä syitä Nestlé Cacao Plan -vastuullisuusohjelmamme kautta. Olemme sitoutuneet hankkimaan 100% kaakaostamme Nestlé Cacao Planin kautta vuoteen 2025 mennessä.

cocoa farmer

Mitä teemme

Heti kun lapsityövoimaa havaitaan, ryhdymme toimiin tapausten käsittelemiseksi. Yritämme aina ymmärtää lapsityövoiman käytön perimmäisen syyn ja kehitämme sitten perheen ja/tai yhteisön kanssa räätälöidyn ratkaisun sen lopettamiseksi. Esimerkiksi, jos lapsi ei mene kouluun syntymätodistuksen puuttumisen takia, autamme vanhempia hankkimaan todistuksen lapselleen.

Nestlé Cacao Plan-ohjelman avulla pidämme yhteyttä yli 86 000 lapsen perheeseen Norsunluurannikolla.

Tämä tapahtuu pääasiassa kaakaota kasvattavien paikallisten yhteisöjen omien yhteyshenkilöiden kautta.
Vierailemme perheissä vähintään kahdesti varmistaaksemme, että toteutetut toimenpiteet ovat vaikuttavia, ja että kyseinen lapsi tai lapset eivät ole joutuneet takaisin lapsityöhön.
Tämä on hyvä alku, mutta niin kauan kuin lapsityövoimaa on edelleen olemassa, tiedämme, että tehtävää on vielä jäljellä.

Vakaa talous on avain köyhyyden voittamiseen

Köyhyys on yksi lapsityön perimmäisistä syistä. Siksi on tärkeää, että maanviljelijöiden tulotaso on sellainen, joka mahdollistaa ihmisarvoisen elämän heille ja heidän perheilleen. 

Parannamme maanviljelijöiden toimeentuloa viljelykoulutuksella, jonka avulla sadon tuottavuus ja laatu paranee. Autamme tulonlähteiden monipuolistamista, jotta viljelijät eivät olisi niin riippuvaisia yhdestä viljelykasvista. Tuemme myös naisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä ja paikallisten säästö- ja lainajärjestöjen perustamisesta. Maksamme laadukkaasta kaakaosta lisäpalkkion maanviljelijöiden tulojen parantamiseksi.

Norsunluurannikolla kokeillaan myös käteispalkkiohanketta, jolla kannustetaan viljelijöitä suojelemaan tilojensa ympärillä olevia metsiä, istuttamaan varjopuita kaakaopuidensa ympärille biologisen monimuotoisuuden edistämiseksi ja lähettämään lapsensa kouluun.

Koulutus on lasten tulevaisuuden perusta


On selvää, että paremman koulutuksen ja vähäisemmän lapsityövoiman välillä on yhteys. Siksi varmistamme, että lapsityövoiman piirissä olevilla lapsilla on syntymätodistus, jonka on välttämätön kouluun pääsyä varten.
Olemme myös perustaneet yhteistyökumppanimme kanssa kursseja auttamaan lapsia, jotka ovat jääneet koulunkäynnin ulkopuolelle. Kurssit auttavat lapsia pääsemään jälleen koulunkäyntiin kiinni tarjoamalla pienryhmissä kahden vuoden kansallisen opetussuunnitelman yhdeksän kuukauden aikana.

Koulutus on lasten tulevaisuuden perusta

Avoimuus ja yhteistyö avain ongelman ratkaisuun 

Ongelman laajuuden ja monimutkaisuuden vuoksi tarvitsemme kauaskantoisia muutoksia yhteiskunnassa, teollisuudessa ja politiikassa. Teemme yhteistyötä paikallisten hallitusten ja viranomaisten, kansalaisjärjestöjen ja muiden yritysten kanssa, jotka hankkivat kaakaota kyseisistä maissa.
Avoimuus ja ongelman tiedostaminen on kriittinen asia, johon tulee rohkaista. Vain puhumalla avoimesti ongelmasta voimme lisätä tietoisuutta ja toimia yhdessä löytääksemme toimivia ratkaisuja.
Riippumattomat kolmansien osapuolten organisaatiot, kuten Rainforest Alliance ja Fair Labor Association, suorittavat säännöllisiä tarkastuksia, joiden avulla lapsityövoimaan päästään käsiksi ja vähennetään jatkuvasti.

Darell High Cocoa Plan Nestlé