Sort by
Sort by

Elämää Nestlellä: Nestlellä kannustetaan jatkuvasti yhä vaativampiin tehtaviin

Elämää Nestlellä: Nestlellä kannustetaan jatkuvasti yhä vaativampiin tehtaviin

Toinen työvuoteni Nestléllä Channel & Category Sales Development Managerina tuli juuri täyteen. Huh, mikä titteli!

Se kuitenkin, kaikessa pituudessaan, kuvaa hyvin sitä, mitä teen työkseni: vastaan aamiaistuoteryhmän myynnin ja myyntikanavien kehittämisestä sekä kategorian tuloksesta Suomessa. Johdan tuoteryhmää yhteistyössä useiden sisäisten sidosryhmien kanssa; tärkeimpiä ovat myynti, markkinointi, kysynnän suunnittelu, talous, asiakasmarkkinointi ja tietysti oma kategoriatiimi, kollegat muissa pohjoismaissa. Ulkoisista sidosryhmistä tärkeimmät ovat asiakkaat ja kuluttajat.

Olen Maija Mäki ja tähän työtehtävään Suomen Nestléllä päädyin yli 10 vuoden kokemuksen jälkeen erilaisissa tehtävissä vähittäiskaupan alalla niin kaupan kuin teollisuuden puolella.

Nestléllä työskentelyn yksi parhaita puolia on aito kansainvälisyys. Oman tiimini esimies on Kööpenhaminassa asuva italialainen ja kollegani ovat ruotsalainen, norjalainen, ukrainalainen, australialainen,muutama tanskalainen ja yksi suomalainen. Kokouksemme ovat monimuotoisia ja värikkäitä! Kulttuurierot tulevat voimakkaimmin esiin kommunikoinnissa, esimerkiksi elekielessä tai sensitiivisten aiheiden ilmaisemisessa.

Pidän matkustamisesta, jos sitä on sopivasti; se tuo mukavaa vaihtelua ja uudenlaista rytmiä työarkeen. Tapaamme oman tiimin kanssa noin 3-4 kertaa vuodessa tiimikokouksissa, jotka ovat muutaman päivän kestoisia ja sijoittuvat useimmiten Kööpenhaminaan. Näissä kokouksissa yleensä keskustelun aiheina ovat edellisten kuukausien analysointi ja tulevien kuukausien tai tulevan vuoden suunnitelmat.

Viime keväänä sain myös mahdollisuuden osallistua viikon kestoiseen globaaliin myynnin ja markkinoinnin konferenssiin Etelä-Ranskassa. Kokoukseen osallistui 300 kollegaa kaikilta maapallon mantereilta, edustaen yli 80 eri kansallisuutta. Kokous oli hyvin ainutlaatuinen ja siellä tunsi voimakkaasti sen, että olemme todella iso yritys ja olemme osa suurta kokonaisuutta, joka tekee työtä samojen tavoitteiden puolesta samoilla työvälineillä kaikissa maissa.

Näiden matkojen lisäksi kalenteriin saattaa tulla yksittäisiä päivän, kahden kestoisia matkoja Eurooppaan. Myös kotimaan matkustamista on jonkin verran: paikallisen myyntitiimin myyntikokoukset sijoittuvat välillä muualle kuin Espoon-konttorille tai jos hyppään myyntiedustajan kyytiin tapaamaan asiakkaita, suuntaan kulkuni Kehä1:n ulkopuolelle.

Arvostan suuresti työssäni vapautta tehdä töitä missä se parhaiten sujuu. Silloin tällöin teen töitä etänä kotoa käsin. Joskus päivä on täynnä Skype-kokouksia ulkomaisten kollegoiden kanssa, ja silloin on aivan sama, laitanko kuulokkeet korville kotona vai toimistolla. Yhteydet toimivat molemmissa. ”Tapaamme” myös säännöllisesti videoneuvotteluissa. Se on todella suuri helpotus: aina ei tarvitse matkustaa tavatakseen muita.

Hoidan tehtävääni hyvin itsenäisesti, sillä esimieheni käy Suomessa vain muutamia kertoja vuodessa. Tärkeä osa rooliani on kommunikointi paikallisen tiimin ja esimieheni välillä.

Työkieli kokouksissa ja raportoinnissa on englanti. Myös paikallisissa kokouksissa käytetään usein englantia, sillä usein kokouksiin osallistuu joku, joka ei ymmärrä suomea. Sen sijaan vapaamuotoisemmissa tilanteissa pohjoismaisten kollegoiden kanssa käy silloin tällöin niin, että norjalainen alkaa puhua norjaa, ruotsalainen ruotsia ja tanskalainen tanskaa – ja he kaikki ymmärtävät toisiaan. Silloin siirryn suosiolla italialaisen tai ukrainalaisen juttusille.

Tähän saakka jokainen työviikkoni Nestléllä on ollut erilainen ja uusia haasteita täynnä. Se tekeekin työstä mielenkiintoisen, ja mikä parasta – uusiin haasteisiin saa vastata yhteistyössä mukavien, fiksujen ja energisten kollegoiden kanssa!