Sort by
Sort by

Haluamme luoda maailman ensimmäisen jätteettömän yhteiskunnan

bornholm

Tanskan 5000 asukkaan Bornholmin saarella jäteyhtiö BOFA, Tanskan luonnonsuojeluyhdistys DSNC ja Nestlé Nordics tekevät työtä kunnianhimoisen muovipakkausten uudelleenkäyttöä ja kierrätystä koskevan pilottihankkeen kanssa luodakseen maailman ensimmäisen jätteettömän yhteiskunnan.

Visio on, että tämä hanke inspiroisi muita – myös muualla maailmassa. 

Uuden EU-lainsäädännön mukaan valmistajat ovat 1.1.2025 mennessä itse vastuussa tuotepakkaustensa kierrätyksestä. Yhteistyöllään Nestlé, BOFA ja DSNC valmistautuvat tähän uuteen lainsäädäntöön tutkien perusteellisesti muovipakkausten uudelleenkäyttö- ja kierrätysmahdollisuuksia. 

Nämä kolme yhteistyökumppania selvittävät Bornholmin hankkeen kautta mahdollisia kiertotalouden ratkaisuja kotitalouden muovijätteille, muovikalvojen kierrätystä supermarketeissa sekä erityisten keräys- ja kierrätysratkaisujen kehittämistä kahvikapseleille. 

"Jaamme täysin Bornholmin ja Tanskan luonnonsuojeluyhdistyksen vision luoda maailma ilman jätettä. Nestléllä olemme asettaneet tavoitteeksemme kaikkien muovipakkaustemme kierrätettävyyden vuoteen 2025 mennessä. Olemme myös varanneet 1,9 miljardia euroa luomaan markkinoita elintarvikelaatuiselle kierrätetylle muoville. Yhteistyö BOFA:n ja DSNC:n kanssa on uraauurtavaa, koska paneudumme yhdessä määrätietoisesti yhteen maailman suurimpaan haasteeseen, muovijätteeseen. Teemme töitä muovin kierrättämiseksi välttääksemme sen polttamisen, viemisen kaatopaikoille tai joutumisen luontoon. Olen erityisen iloinen siitä, että voimme Bornholmissa edistää näiden tavoitteidemme saavuttamista, ja lopulta jakaa kokemuksemme ja osaamisemme muihin maihin”, Nestlé Nordicsin Head of Operations Birgitte Krenk iloitsee.