Sort by
Sort by

Kohti ilmastoystävällisempiä kuljetuksia

truck

Nestlé pyrkii vähentämään tuotteidemme kuljetuksesta aiheutuneita hiilidioksidipäästöjä ja kuljetustemme osuutta tieliikenteessä. Mahdollisuuksien mukaan siirrymme käyttämään vaihtoehtoisia polttoaineita, tai otamme käyttöön sähköajoneuvoja.

Marraskuusta 2020 lähtien Zoégas on käyttänyt sähkörekkaa kahvin kuljetuksessa tehtaalta jakeluvarastoon. Tällä siirtymällä olemme pystyneet vähentämään päästöjä merkittävästi paikallisella tasolla. 

Vuoteen 2025 mennessä tavoitteenamme on vähentää Ruotsin tieliikenteen hiilidioksidipäästöjä luopumalla fossiilisista polttoaineista. Investointi toteutetaan yhteistyössä kumppaneidemme, kuten PostNord TPL:n kanssa. Zoégasille se on tärkeä seuraava askel vastuullisuustyössä.

”Toivomme, että tämä investointi johtaa kestävämpään ja tehokkaampaan liikenteeseen. Pitkällä aikavälillä haluamme luopua fossiilisten polttoaineiden käytöstä kaikissa ajoneuvoissamme, ja tällä investoinnilla pääsemme hyvin alkuun tässä tavoitteessamme”, sanoo Zoégasin tehtaanjohtaja Louise Juul Østergaard.

Norja on edellä monia muita maita liikenteen sähköistämisessä, ja vuonna 2020 siitä tuli ensimmäinen maa, jossa sähköautojen myynti ohitti bensiini-, diesel- ja hybridiajoneuvojen myynnin. Nestlé osallistuu maan autoilun täydelliseen sähköistämiseen, ja olemme aloittaneet siirtymän sähköautoihin oman autokantamme osalta.  

”Norjassa on käytössä yhdistelmä julkisia kannustimia ja hyvin kehittynyt latausverkosto. Markkinoilta löytyy uusia, pitkän kantaman sähköautomalleja. Nämä kaikki tukevat strategiaamme, ja helpottavat myös meidän valintaamme. Kenttämyyntimme vierailee päivittäin vähittäiskaupoissa eri puolilla maata. Norja on pitkä maa, ja tästä syystä se tarkoittaa joillekin pitkiä aikoja tien päällä. Sähköautojen käyttöönotto auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme hiilidioksipäästöjen vähentämiseksi vuoteen 2025 mennessä,” kertoo Nestlén Norjan kenttämyyntipäällikkö Ole Evje.