Sort by
Sort by

Nestlé rahoittaa uuden muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Ruotsissa

tmr

Nestlé yhdessä Ruotsin ympäristönsuojeluviraston kanssa tarjoaa taloudellista tukea yhden Euroopan nykyaikaisimman muovipakkausten kierrätyslaitoksen rakentamiseen. Kierrätysyhtiö TMR:n ylläpitämä laitos tulee sijaitsemaan Ängelholmissa Etelä-Ruotsissa, ja sen odotetaan olevan täysin toimintavalmis tammikuun 2022 aikana.

Uusi laitos käyttää täysin uutta tekniikkaa voidakseen kierrättää kaikki monimutkaiset joustavat muovit, joita ei tällä hetkellä voida kierrättää, vaan jotka poltetaan. Laitoksen valmistumisen myötä yhä useammat ruotsalaiset yritykset voivat osallistua ja antaa muovipakkauksilleen uuden elämän, ja samalla vähentää hiilidioksidipäästöjä.

 "Olemme uskomattoman ylpeitä siitä, että Nestlé on päättänyt myötävaikuttaa tämän laitoksen rakentamiseen - ja että he pitävät uuden tekniikan toteuttamista tärkeänä osana maailmanlaajuista kestävän kehityksen työtä. Ruotsin ympäristönsuojeluviraston ja Nestlén taloudellinen tuki oli palapelin viimeinen tärkeä osa,  jota tarvittiin tämän investoinnin toteuttamiseksi ”, Peter Mellgren TMR: stä kertoo.

Nestlén tavoitteena on tehdä kaikista pakkauksistaan kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä ennen vuotta 2025. Useita pakkausten suunnitteluun liittyviä aloitteita, kuten pakkausmateriaalien käytön vähentäminen, värien vaihtaminen ja uusien materiaalien testaus, on jo käynnissä. Lisäksi Nestlé keskittyy varmistamaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, että pakkauksia kerätään ja kierrätetään. Ängelholmin kierrätyslaitoksen rahoittaminen on esimerkki tällaisesta aloitteesta.