Sort results by
Sort results by

Toimistokoirien suosio kasvaa – näin varmistat lemmikin hyvinvoinnin työpaikalla

Pets at Work
Toimistokoirien suosio kasvaa vauhdilla. Yhä useampi työyhteisö toivottaa lemmikit tervetulleiksi joukon jatkoksi, ja sosiaalisessa mediassa vilisee suloisia kuvia konttorilla päivystävistä koirista. Varmistathan kuitenkin muutaman tärkeän seikan, ennen kuin viet oman nelijalkaisesi mukaan töihin.

Lemmikit tuovat paljon iloa ja energiaa työyhteisöön, ja nelijalkaisilla ystävillä on myös terveysvaikutuksia: koiran rapsuttelu alentaa verenpainetta ja hidastaa pulssia. Koiranomistajat tietävät, kuinka stressitaso laskee, kun oma lemmikki on lähellä.

Vastuullinen omistaja tietää kuitenkin myös sen, että kaikki koirat eivät sovi kaikkiin työyhteisöihin. Tämän vuoksi sekä työnantajan että lemmikin omistajan on hyvä pohtia muutamia kysymyksiä huolella, ennen kuin toimiston ovet avataan nelijalkaisille ystäville.

Millaisen koiran voi ottaa mukaan töihin?

Periaatteessa millainen koira tahansa voi ryhtyä konttorikoiraksi. Useimmat koirat sopeutuvat työpaikoille hyvin, sillä koira on laumaeläin, joka viihtyy isoissakin porukoissa. Jokainen eläin on kuitenkin yksilö, ja omistaja tuntee oman lemmikkinsä parhaiten. Hänen on otettava vastuu siitä, että koiralla on konttorilla hyvä ja turvallinen olo. Kovin pelokasta tai aggressiiviseen käytökseen taipuvaista koiraa ei välttämättä kannata töihin viedä.

On myös muistettava, että työpaikalla ihmisten terveys on aina etusijalla. Varmista siis etukäteen, onko jollakulla kollegallasi vakavia allergioita. Konttorilla on huolehdittava siitä, että allergikot ja koiranomistajat eivät joudu istumaan lähekkäin. Tämä vaatii avointa ja rehellistä keskustelua.

Vastuu kuuluu myös työnantajalle

Toinen tärkeä asia on tietenkin lemmikin hyvinvointi.
 
Vastuu konttorikoiran hyvinvoinnista kuuluu aina myös työnantajalle. Vastuullinen työnantaja ottaa etukäteen selvää, miten ihmisten ja lemmikkien yhteiselo käytännössä onnistuu ja mihin kaikkeen se vaikuttaa. Näin toimittiin Nestlén Purina Petcarella Pohjoismaissa, kun Pets at Work -ohjelma aloitettiin 2003.

Purinalla selvitettiin tarkasti, miten kaksi- ja nelijalkaiset voivat turvallisesti viihtyä samassa konttorissa. Tämän jälkeen koirat toivotettiin tervetulleiksi mukaan työyhteisöön.

Voit lukea lisää Purinan Pets at Work -ohjelmasta suomeksi täältä ja englanniksi täältä.