Sort by
Sort by

Elämää Nestléllä: Yli viisikymppisenä uusiin urahaasteisiin

Elämää Nestléllä: Yli viisikymppisenä uusiin urahaasteisiin
Saavatko yli viisikymppiset uusia työpaikkoja ja haasteita?

Kyllä - esimerkiksi Nestléltä! Pitkän työuran tehneet Kirsi Katila ja Marja-Liisa Alakoski aloittivat työt Suomen Nestléllä äskettäin. He ovat hienoja esimerkkejä siitä, kuinka kokemus kantaa työuralla eteenpäin.

Reilusti yli viisikymppinen Kirsi Katila aloitti viime joulukuussa työt Nestlé Health Science -tiimissä kliinisten ravintovalmisteiden tuoteasiantuntijana. Taustaltaan hän on terveydenhoitaja, mutta tehnyt pitkän uran terveysalan tuotteiden myynnin ja markkinoinnin parissa.

Myös Marja-Liisa Alakoski löysi työuralleen uusia haasteita Nestléltä. Hän työskenteli pitkään myyntiedustajana eri aloilla ennen kuin aloitti työt Nestléllä jäätelö- ja kakkutuotteiden parissa. Alakoski on niin kutsutun Out of Home -puolen myyntiedustaja, eli hän huolehtii esimerkiksi kahvila- ja ravintola-asiakkaista.

Lokakuun alussa Alakosken ura sai taas yhden myönteisen käänteen, kun hän siirtyi muiden Nestlén jäätelöliiketoiminnassa työskentelevien kollegoidensa kanssa uuteen yritykseen: Froneri Finland Oy:hyn. Suomen Nestlén jäätelöliiketoiminta siirtyi kokonaisuudessaan Froneri Finland Oy:hyn 1.10.2016. Uusi yritys on osa kansainvälistä Froneri-yhteisyritystä, jonka omistaa puoliksi elintarvikeyritys Nestlé ja englantilainen jäätelönvalmistaja R&R.

Aktiivinen työnhaku kannatti. Molemmat naiset päätyivät uusiin tehtäviinsä, kun aiemmissa työpaikoissa tehtiin organisaatiomuutoksia. Energisinä ihmisinä he eivät jääneet kotiin odottelemaan uusia haasteita, vaan he hakivat aktiivisesti töitä, kunnes löysivät omaan kokemukseen täsmäävät avoimet paikat Nestléltä.

Molemmat ottivat innolla vastaan uuden työn kansainvälisessä yrityksessä. Alakoski tuli alun perin Nestlélle vuorotteluvapaan sijaiseksi. Vaikka työtä oli aluksi vain määräajaksi ja työnhaku oli hyvällä mallilla muihinkin paikkoihin, hän näki työn Nestléllä tilaisuutena, jota ei voinut jättää käyttämättä.

- Oli viisas päätös tarttua tilaisuuteen. Saan nykyisessä työssäni tehdä töitä itsenäisesti ja huolehtia vastuullani olevista asiakkuuksista kokonaisvaltaisesti. Töitä on paljon, mutta tykkään tehdä tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa, kertoo Alakoski.

Katila on työskennellyt jo aiemmin urallaan pääasiassa suurissa yrityksissä ja noussut hyvin vastuullisiinkin tehtäviin. Tehtävä Nestlén pohjoismaisessa tiimissä kiinnosti Katilaa, sillä se jatkaa aiemmissa työtehtävissä kerättyä kokemusta. Lisäksi Katila pääsee käyttämään työssään myös sujuvaa kielitaitoaan.

- Sain ensimmäisenä päivänä käteeni perehdytyskansion, johon oli koottu tietoa yrityksestä ja vastuullani olevista tuotteista. Se viimeistään vakuutti minut, että Nestlé on hyvä työnantaja. Tuotteet on kehitetty tieteellisen tutkimuksen pohjalta ja yritys panostaa työntekijöiden koulutukseen, kertoo Katila.

Osa joutuu vuosien työuran jälkeen tilanteeseen, jossa täytyy löytää uusia töitä. Työmarkkinoilla kuitenkin puhutaan tavallisemmin nuorista kyvyistä. Katila kysyi työtä hakiessaan suoraan Nestléltä, ovatko he valmiita palkkaamaan yli viisikymppisen. Tulevan työnantajan edustaja vakuutti, että täällä kokemus ratkaisee.

Vuosien tuoma kokemus ja mahdollisuus sitoutua työhön ovatkin valtteja, joita yli viisikymppiset pystyvät yritykselle tarjoamaan.

- Tässä vaiheessa oma elämä on jo reilassa, niin pystyy keskittymään hyvin työhön. Samalla on ehtinyt kertyä jo elämänkokemusta, mikä on ainakin myyntityössä hyödyksi, toteaa Alakoski.