Sort by
Sort by

Kierrätystalous

Nämä ovat johtavat yritykset kestävän kehityksen alueella
Kierrätystalous
Kuulemme termin kestävä kehitys usein, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa. Ennen kuin tutustumme maailman kestävimpiin yrityksiin, kannattaa tutustua siihen, mitä termi oikeastaan tarkoittaa.

Kestävä kehitys ja kestävyys saattavat tuoda mieleen kuvat kierrätetyistä teepusseista ja kotona kasvatetuista vihanneksista, mutta mitä se tarkoittaa, kun on kyse monen miljardin dollarin maailmanlaajuisista yrityksistä?

Yhdistyneet kansakunnat määrittelee kestävän kehityksen näin: ”Kehitys, joka täyttää tämän hetken tarpeet tinkimättä tulevien sukupolvien kyvystä vastata omiin tarpeisiinsa.” Kestävän kehityksen kannalta maailman johtavat yritykset ovat niitä, jotka tekevät parhaansa minimoidakseen negatiivisen vaikutuksen ympäristöön, yhteiskuntaan ja talouteen maksimoimalla samalla myönteisen vaikutuksensa.

Lähde: RobecoSAM

Yllä oleva diagrammi näyttää ne monet arviot, joilla mitataan yritysten suorituskykyä Dow Jones Sustainability Index (DJSI) – kestävän kehityksen indeksiä varten.

Tämä DJSI-indeksi on maailmanlaajuisesti tunnettu riippumaton vertailu, joka mittaa 2 500 suurimman globaalin yrityksen suorituskykyä. Tässä ovat alan johtajat viidellä avainsektorilla vuonna 2016.

Autot: BMW, Saksa


Kulutustavarat: LG Electronics, Etelä-Korea

Ruoka ja juoma: Nestlé, Sveitsi

Kotitaloustuotteet: Unilever, Alankomaat

Tekniset laitteet: Hewlett Packard Enterprise Co, Yhdysvallat

Lisätietoa Nestlén sijoituksesta indeksissä

Yleisarvosanalla 92/100 (pdf, 600Kb) Nestlé sai alan parhaat tulokset kaikilla kolmella osa-alueella: taloudellinen, ympäristöllinen ja sosiaalinen.

Indeksi korosti muun muassa Nestlén johtajuutta terveyden ja ravitsemuksen alalla.

Indeksi antoi Nestlélle ympäristöarvosanaksi 100. Indeksi huomioi yrityksen sitoutumuksen varmistaa, että sen tuotteet ja prosessit ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja huomioi sosiaaliset seikat.

Esimerkiksi Sveitsissä Nestlé aloitti hiljattain yhteistyön paikallisten viljelijöiden kanssa avatakseen maan suurimman maatalouden biokaasulaitoksen, joka käyttää karjan lantaa luodakseen vihreää energiaa Henniezin pullovesitehtaalle ja sveitsiläiseen sähköverkkoon.

Vastineeksi viljelijät saavat ympäristöystävällisempää lantaa ja Nestlé auttaa myös heitä huolehtimaan paikallisesta ympäristöstä. Tällaiset projektit toivat yritykselle arvosanan 98/100 DJSI:n sosiaalisella puolella yrityskansalaisuuden/hyväntekeväisyyden osalta.

Miksi merkitystä kestävällä toiminnalla on?

Paikallisiin yhteisöihin sijoittavat yritykset houkuttavat työntekijöitä. Kun ihmiset työskentelevät työnantajalle, joka sijoittaa paikallisiin yhteisöihin ja toimii mahdollisimman kestävällä tavalla, heistä voi tuntua, että he tekevät omalta osaltaan maailmasta paremman paikan.

Yritykset, jotka arvostavat työntekijöitään yksilöinä ja yhteisön jäseninä, nauttivat todennäköisemmin lojaalisemmasta ja innostuneemmasta henkilökunnasta, mikä parantaa lopulta asiakastyytyväisyyttä.

Myös asiakkaat odottavat yritykseltä sosiaalista ja ympäristövastuuta. Ihmiset haluavat yhä enemmän ymmärtää kulutuksensa vaikutuksen. Yritykset, jotka ymmärtävät tämän, ovat niitä, jotka ovat jo hyvin keskittyneitä tekemään kestävimpiä valintoja liiketoimintamalleissaan.