Sort by
Sort by

Vihdoinkin! Hittiherkku KitKat Ruby saapuu suomalaisiin ruokakauppoihin

Vihdoinkin! Hittiherkku KitKat Ruby saapuu suomalaisiin ruokakauppoihin

Yksi tämän hetken kuumimmista suklaaherkuista saapuu ruokakauppoihin kevään aikana, kun Nestlé tuo odotetun KitKat Ruby -patukan Suomen markkinoille. 

Suklaanystävät ympäri maailman ovat kohisseet vuoden ajan aivan uudenlaisesta herkusta, rubiinisuklaasta tehdystä KitKatista. Hittimaku tulee kaikkien suomalaisten saataville vihdoin tänä keväänä, kun Nestlé tuo KitKat Ruby -patukat ruokakauppoihin. 

KitKat Ruby tuli ensi kertaa myyntiin reilu vuosi sitten erikoisliikkeissä Japanissa ja Etelä-Koreassa. Uutuuspatukat myytiin ensimmäisellä viikolla loppuun joka aamu puolessa tunnissa.

-On upea juttu, että saamme KitKat Rubyn nyt myös Suomeen. KitKat Ruby on ollut maailmalla haluttu hittituote ja uskomme, että se kiinnostaa myös suomalaisia. Vaaleanpunainen KitKat maistuu toki erilaiselta kuin alkuperäinen KitKat, mutta on tosi herkullista, sanoo Suomen Nestlén makeiskategoriasta vastaava Outi-Leena Pesonen. 

Maku ja väri suoraan kaakaopavusta 

Syvän roosa rubiinisuklaa maistuu marjaisalta. Se saa makunsa ja värinsä ruby-kaakaopavusta, joka kasvaa Norsunluurannikolla, Ecuadorissa ja Brasiliassa. Mitään ylimääräisiä maku- tai väriaineita suklaaseen ei lisätä. 

Rubiinisuklaan kehitti alun perin sveitsiläinen Barry Callebaut -laatusuklaavalmistaja. Reilun vuosikymmenen kehitystyön tulos julkistettiin yleisölle syksyllä 2017. 

Ensimmäinen uusi suklaalaji 80 vuoteen 

Rubiinisuklaa on ensimmäinen uusi suklaalaji sitten 1930-luvun, jolloin valkosuklaa tuli markkinoille. Samalla vuosikymmenellä, vuonna 1935, lanseerattiin myös KitKat. Tätä nykyä KitKatia myydään yli sadassa maassa. 

Rubiinisuklaan ja KitKat-patukan yhdisti palkittu jälkiruokakokki Yasumasa Takagi, joka on työskennellyt suklaan parissa yli 30 vuotta.

”Oli hienoa päästä tällä tavalla tekemään suklaahistoriaa. KitKat Ruby on yksinkertainen suklaapatukka, jossa ruby-kaakaopavun hedelmäiset, hienovaraisen hapokkaat maut pääsevät parhaalla mahdollisella tavalla oikeuksiinsa. Tällaisia makuja ei ole ennen koettu”, Takagi kuvailee.