Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kokeile rohkeasti kasviproteiineja

Kokeile rohkeasti kasviproteiineja
Lukuaika:
2
Minute(S)
Yksi helpoista ilmastoteoista on kasvisten lisääminen ruokavalioon. Kasviproteiineja kokeilemalla saat myös paljon terveyshyötyjä.

Ruokavaliotaan ei kuitenkaan tarvitse panna kertaheitolla uusiksi terveys- ja ilmastovaikutuksien toivossa. Jokainen valinta merkitsee, ja pienetkin teot ovat tärkeitä. Kasviproteiineja voi lisätä lautaselleen pikkuhiljaa kokeillen, osana monipuolista ruokavaliota. Kaupan hyllyltä löytyy jo runsas valikoima erilaisia kasviproteiinituotteita kokeiltaviksi. Kasviproteiinien kysyntä myös kasvaa jatkuvasti, ja tämä on huomattu Nestlélläkin.

Kasviproteiinien valikoima kasvaa

Nestlén tuotteissa on käytössä esimerkiksi ainutlaatuinen, patentoitu vehnä- ja soijaproteiiniin yhdistelmä.

”Kehitämme koko ajan lisää kasvipohjaisia tuotteita, jotta kuluttajat saavat entistä maukkaampia ja terveellisempiä vaihtoehtoja. Olemme myös mukana Protein Challenge 2040 -projektissa, jossa yritykset ja järjestöt yhdessä edistävät entistä tasapainoisempaa proteiinien kulutusta”, kertoo Nestlén sidosryhmä- ja vastuullisuusjohtaja Duncan Pollard.

Nestlé on mukana myös FReSH-ohjelmassa, joka tähtää ruokahävikin karsimiseen ja kestävän kehityksen mukaiseen ruokatuotantoon. Pollard toteaa, että juuri kasviproteiinit ovat tämänkin työn keskiössä. ”Meidän täytyy pitää huolta siitä, että kasviproteiinipohjaisia tuotteita on yhtä helppo löytää ja käyttää kuin eläinperäisiä vaihtoehtoja. Näin toimimme sekä ihmisten, eläinten että koko planeettamme hyväksi”, Pollard tiivistää.