Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Lukuaika:
2
Minute(S)
Mistä tiedämme, onko perheillä terveelliset elintavat? Uusi tutkimus voi auttaa kertomaan hieman tästä aiheesta.

US Center for Disease Control's journal, Preventing Chronic Disease, julkaisi löydöksiä Feeding Infants and Toddlers Study (FITS) -tutkimuksesta. FITS on suurin yhdysvaltalainen tutkimus 0–4-vuotiaiden lasten ruokailutavoista, ravitsemuksesta ja elintavoista. Yksi alue, jota tutkimuksessa tutkittiin, oli vanhempien ymmärrys heidän lastensa terveyskäyttäytymisestä.

Tapa, jolla vanhemmat näkevät lastensa syömisen ja aktiivisuuden, on tärkeä. Heidän näkemyksensä ratkaisevat, yrittävätkö perheet noudattaa ravinto- ja liikuntasuosituksia ja millä tavalla he tämän tekevät. Tässä tutkimuksessa tutkittiin vanhempien havaintoja ja lasten käyttäytymistä verrattuna Nestlé Nutrition Instituten tukemaan American Academy of Pediatrics (AAP) Healthy Active Living for Families -projektiin. Tämän avulla selviää, kuinka todellisuus vastasi suosituksia:

Hedelmät ja vihannekset

Suositus: Nauti 5 annosta hedelmiä ja vihanneksia päivässä

Tutkimustulokset: Useimmat vanhemmat ajattelivat lastensa syövän tarpeeksi hedelmiä ja vihanneksia päivässä. Todellisuudessa vain 30 prosenttia alle kouluikäisistä täytti suosituksen 5 päiväannoksesta.

Ruutuaika

Suositus: Rajoita ruutuaikaa 2 tuntiin päivässä yli 2-vuotiailla lapsilla. Ei ruutuaikaa alle 2-vuotiaille lapsille.

Tutkimustulokset: Vain 2 prosenttia pikkulapsista täytti suosituksen siitä, ettei ruutuaikaa ole lainkaan, kun taas 79 prosenttia alle kouluikäisistä lapsista noudatti suositusta rajoittaa päivittäinen ruutuaika enintään 2 tuntiin.

Fyysinen aktiivisuus

Suositus: Pyri liikkumaan vähintään 1 tunti päivässä

Tutkimustulokset: Noin 56 prosenttia pikkulapsista ja 71 prosenttia alle kouluikäisistä lapsista täytti suosituksen vähintään 1 tunnin päivittäisestä liikunnasta.

Sokeripitoiset juomat

Suositus: Rajoita sokerilla makeutettujen juomien nauttimista

Tutkimustulokset: Noin 56 prosenttia pikkulapsista ja 52 prosenttia alle kouluikäisistä lapsista täytti suosituksen sokerilla makeutettujen juomien nauttimisen rajoittamisesta.

Näiden löytöjen perusteella tiedämme, että pikkulapset ja alle kouluikäiset eivät täytä joitakin ravinto- ja liikuntasuosituksia. Vanhemmat tekevät hyvää työtä liikuntasuositusten täyttämisessä ja ovat havainneet, että heidän lastensa ruokavalio muuttuu vähemmän terveelliseksi heidän kasvaessaan.

”Havaintomme osoittavat, että vanhemmat tarvitsevat enemmän koulutusta ja opastusta terveellisen ravinnon monilla osa-alueilla”, sanoo Denise Deming, Ph.D., Senior Principal Scientist, FITS Yhdysvallat.

Uusi FITS-tutkimus on parhaillaan tekeillä, ja siinä kerätään tietoa yli 3 000 vauvasta ja pikkulapsesta. Uudet tiedot päivittävät tietomme monista pienten lasten ruokavalioon ja elämäntyyliin liittyvistä asioista.

Lue alkuperäinen CDC-artikkeli tai katso lisää Feeding Infants and Toddlers Study (FITS) -tutkimuksesta.