Sort by
Sort by

Vesi on arvokas luonnonvara ja se uhkaa loppua

Vesi on arvokas luonnonvara ja se uhkaa loppua

 

Jokaisella ihmisellä on oikeus puhtaaseen juomaveteen, mutta käytännössä tämä ei toteudu kaikkialla maailmassa. Tällä hetkellä yli 2 miljardia ihmistä elää ilman turvallista juomavettä.

 

YK arvioi, että vuoteen 2030 mennessä maailmanlaajuinen vedentarve ylittää saatavuuden jopa neljälläkymmenellä prosentilla. Kun väestö kasvaa ja ilmastonmuutos etenee, ei kaikille saada turvattua ruokaa ja hygieniatarpeita.

Yhdessä kohti ratkaisua

 

Yrityksillä on suuri vastuu puhtaan veden turvaamisessa. Yksi konkreettinen esimerkki on Alliance for Water Stewardship (AWS). Tämä, maailmanlaajuinen yhteisö edistää vastuullista vedenkäyttöä, joka hyödyttää paikallisyhteisöjä sosiaalisesti ja taloudellisesti ja varmistaa vesistöjen kestävyyden.

– Nestlé on sitoutunut ratkaisemaan ongelmaa. Kutsumme myös muita toimiin, joilla puhdas vesi voidaan taata seuraavalle sukupolvelle, sanoo Nestlén hallituksen puheenjohtaja Paul Bulcke.

Nestlé Waters aikookin sertifioida kaikki tehtaansa AWS-standardin mukaisiksi vuoteen 2025 mennessä. Nyt jo kahdeksan tehdasta on sertifioitu.

Nestléllä on meneillään Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa useita hankkeita, joiden avulla ratkaistaan paikallisia veteen liittyviä haasteita.

Yhteisiä foorumeita

 

Maailman vesiongelmaa ratkotaan säännöllisesti foorumeissa eri puolilla maailmaa.

Esimerkiksi kolmen vuoden välein kokoontuvassa Maailman vesifoorumissa (World Water Forum) etsitään kestäviä ratkaisuja, joilla turvattaisiin tulevaisuuden vedentarve. Konferenssi pidettiin viime keväänä Brasiliassa ja Nestlé osallistui tähän foorumiin.

Lisäksi Tukholmassa vuosittain järjestettävä World Water Week pureutuu veteen liittyviin, maailmanlaajuisiin haasteisiin. Nestlé on mukana myös tässä 26.-31.8.2018 Tukholmassa järjestettävässä tapahtumassa.

Neljäs esimerkki veden turvaamiseksi tehtävästä työstä on 2030 Water Resources Group. Sen tehtävänä on edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, kuten äärimmäisen köyhyyden vähentämistä esimerkiksi kehittämällä kansantalouksia ja suojaamalla ekosysteemiä. Näitä tavoitteita ei voi saavuttaa ilman vettä, eikä niitä voi tavoittaa yksin.

Veden turvaamiseksi tehtävässä työssä onkin olennaisen tärkeää toimia myös yhdessä alueellisten sidosryhmien ja yhteisöjen kanssa.

– Yhdessä tekemällä voimme saada aikaan merkittävästi suurempia vaikutuksia, Bulcke painottaa.

Lisätietoa Nestlén sitoumuksista vastuulliseen vedenkäyttöön ja veden säästämiseen englanniksi täältä ja täältä.