Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Lukuaika:
2
Minute(S)
Onnellisuuden resepti voi olla se, että elämässä on toimintaa ja käyttäytymistä, jotka lisäävät onnellisuutta. Onnea ei kuitenkaan aina lisää se, mitä luulemme. Esimerkiksi normaalin palkan päälle tuleva raha ei aina lisää onnea.

Hyvä ruoka voi luoda onnellisuutta. Joka neljäs suomalainen kertoo, että äidin tai isän tekemä tai perinteinen ruoka saa heidät onnelliseksi. Tieto selvisi YouGov-tutkimusyrityksen Nestlélle teettämästä tutkimuksesta. (1.)

Lisäksi 18 prosenttia suomalaisista kertoi, että terveellinen ruoka tekee heistä onnellisia. Uuden ruoan kokeileminen saa 15 prosenttia suomalaisista kokemaan iloa.

- Tiedetään, että ruoka ja ruoanlaitto saavat monet ihmiset onnelliseksi ja on mielenkiintoista nähdä tutkimuksemme perusteella, että erilainen ruoka tuo eri ihmisille onnellisuutta. Terveellinen ruoka voi tuntua tylsältä ja ilottomalta varsinkin, jos siihen liittyy tiukka dieetti. Sen vuoksi on tärkeää huomata, että osa ihmisistä kokee terveellisen ruoan tuovan onnellisuutta, sanoo Nestlén Pohjoismaiden ravitsemus, terveys ja hyvinvointipäällikkö Per Frank.

 

Vinkkejä onnellisuuden lisäämiseen:

 

1. Vietä aikaa ystävien ja perheen kanssa. Onnellisuusasiantuntija Daniel Gilbert sanoi, että "olemme onnellisia, kun meillä on perhe ja olemme onnellisia, kun meillä on ystäviä. Melkein kaikki muut asiat, joiden ajattelemme tekevän meistä onnellisia, ovat oikeastaan vain tapoja saada enemmän läheisiä ja ystäviä".

2. Auta muita ihmisiä. Kun teemme jotain hyvää muille ihmisille, elimistömme vapauttaa oksitosiinia, joka saa meidät onnellisiksi.

3. Ajattele myönteisesti. Aseta mielesi positiiviseen suuntaan, äläkä murehdi asioita, joita et voi muuttaa. Muistuta itseäsi joka päivä niistä asioista elämässäsi, joista olet kiitollinen.

4. Liiku. Kun liikumme, kehomme vapauttaa endorfiineja, jotka tekevät meistä onnellisempia.